Brouwerij Huyghe lanceert een nieuw bier gerijpt in eiken vaten: Delirium Sour Quadruple

Dat het de brouwerij Huyghe niet aan creativiteit ontbreekt, bewijst het brede aanbodaan succesvolle bierspecialiteiten: De Delirium familie alleen al omvat 7 variëteiten. Sinds deze week is er weer een beperkte editie bijgekomen: Delirium Sour Quadruple, een op vatgerijpt bier. Dit donkere bier rijpt 15 maanden in eikenhouten vaten en is spontaan verzuurd. De flessen van 75 cl zullen vanaf 19 oktober exclusief verkrijgbaar zijn aan de laagste prijzen van Colruyt.

Bierliefhebbers zijn het er algemeen over eens: bieren die op vat gerijpt zijn, hebben een unieke smaak. En dat is geen wonder: het hout van de vaten zorgt voor een kenmerkende aromatische noot, maar de dranken in de eikenhouten vaten verrijken ook het smaakpalet. Onlangs lanceerde Brouwerij Huyghe een nieuw op vat gerijpt bier: Delirium Sour Quadruple, een donkerbruin bier van 10,8% gerijpt op Buffalo Trace Bourbon-vaten. Na Delirium Tremens, Nocturnum, Red, Argentum, Deliria, Christmas en Black is Sour Quadruple een nieuw lid van de Delirium-familie.

Limited edition

Alain De Laet, CEO van de brouwerij, legt uit: “Om onze creativiteit te tonen, hebben we vanaf 2019 ‘Selected by Huyghe’-bieren geïntroduceerd. Dit zijn ‘limited edition’ bieren waarbij we nieuwe smaken, maar ook nieuwe technieken gebruiken. Dus kwamen we op het idee om een van deze ambachtelijke bieren te laten rijpen in eikenhouten vaten (letterlijk). 15 maanden later is het resultaat Delirium Sour Quadruple, een uniek bruin bier met fruitige en zure toetsen.

Het “limited edition” bier – er zijn slechts 8.500 flesjes – is sedert 19 oktober exclusief verkrijgbaar in Colruyt. Dieter De Brackeleer, bierinkoper bij Colruyt: “Nieuwe bieren introduceren bij onze klanten ligt ons bij Colruyt nauw aan het hart. We weten ook dat onze klanten de nieuwigheden in ons uitgebreide assortiment erg op prijs stellen. Daarom zijn we erg trots dat we hen de Delirium Sour Quadruple kunnen aanbieden in alle Colruyt winkels. Wij zijn er zeker van dat onze klanten deze exclusiviteit zullen waarderen.

Een samenspel van smaken

Met een alcoholpercentage van 10,8 procent is Delirium Sour Quadruple een authentiek smakend bier dat met mate kan worden gedronken. Ook de 75cl-fles nodigt uit om met vrienden te genieten van dit unieke vatbier.

Joris Dheedene, brouwmeester van Huyghe en vader van de Delirium Sour Quadruple, licht de smaak toe: “Het bier biedt een complex samenspel van eik, karamel (van de gebrande mouten) en fruitige smaken van de gist. Hij heeft een licht zoete aanzet en een vol en warm mondgevoel dat afkomstig is van de alcohol, die contrasteert met de zuurtegraad. De afdronk toont gebrande mouten en doet denken aan chocolade. Al met al is dit een lekker wild bier”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*