Brouwerij Haacht viert 125-jarig bestaan en zet personeel in het middelpunt van de festiviteiten

Brouwerij Haacht, opgericht in 1897 toen notaris Eugène De Ro toestemming kreeg om bier te brouwen in de melkerij van Haacht, vierde haar 125-jarig jubileum. Het familiebedrijf wordt momenteel geleid door de achterkleinzoon van Eugène De Ro, Boudewijn van der Kelen, die het in 2020 in de vierde generatie heeft overgenomen.

Ter gelegenheid van dit jubileum opende de brouwerij na meer dan 20 jaar weer haar deuren voor het publiek. Hoewel veel mensen de brouwerij bezochten, was het vooral een viering voor het personeel, dat duidelijk trots is om bij Brouwerij Haacht te werken.

Brouwerij Haacht vierde haar 125-jarig jubileum en de organisatie van de wielerwedstrijd Primus Classic, dit jaar omgedoopt tot SUPER 8 Classic, met een groots feestweekend. Het hoogtepunt was het personeelsfeest op vrijdagavond, waarbij het personeel, dat vaak al generaties lang bij de brouwerij werkt, centraal stond.

Personeel

Op zondag organiseerde de brouwerij voor het eerst in meer dan 20 jaar een opendeurdag, waarbij de voormiddag was gereserveerd voor personeelsleden om hun werkplek aan hun familie te laten zien. Het aantal externe bezoekers werd bewust beperkt tot 5.000 om een overrompeling te voorkomen.

Boortmeerbeek

Burgemeester Karin Derua van Boortmeerbeek benadrukte tijdens het jubileumfeest van Brouwerij Haacht dat de brouwerij gelegen is op het grondgebied van Boortmeerbeek, en niet Haacht zoals vaak wordt aangenomen. Ze prees de brouwerij als een belangrijke lokale werkgever die door de vele prijzen die ze heeft gewonnen, de gemeente wereldwijd op de kaart zet. Het publiek kreeg ook de kans om de nieuwe microbrouwerij van de brouwerij te ontdekken, waar experimenten met hop en mout worden uitgevoerd, waardoor het labwerk elders kan worden verminderd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*