Brouwerij Haacht investeert 20 miljoen euro in de Haacht Brouwerij…

De Brouwerij Haacht zal een belangrijke investering doen in haar productiefaciliteiten: ze zal zo’n 20 miljoen euro investeren in een nieuwe vatenlijn en een nieuwe blikkenlijn, zo werd dinsdag 28 mei bekendgemaakt op de algemene vergadering van aandeelhouders van de onderneming die onder de naam Co.

De vatenlijn zal volgend jaar operationeel zijn. “We kunnen nu al vaten van 30 en 50 liter afvullen, daarna zullen we vaten van 15 en 20 liter kunnen afvullen”, aldus CEO Frederic van der Kelen. “Deze kleine vaten zijn in de mode, vooral in Frankrijk.”

De blikjeslijn zal in 2021 in productie worden genomen. Dit wordt een noviteit voor de brouwerij. “Voorlopig laten we onze blikjes bij een collega thuis vullen, maar dat gaat niet altijd even soepel”, vervolgt de CEO. Blikjes worden steeds belangrijker omdat hun binnenbekleding veel beter is dan in het verleden. En in de tussentijd zijn er blikjes verschenen die weer gesloten kunnen worden. De flessen nemen meer ruimte in beslag en zijn zwaarder.”

Meer dan 100 miljoen

Vorig jaar steeg de omzet van de groep met 4,1% tot 105,3 miljoen euro. De opbrengsten uit haar drankenactiviteiten stegen met 5,7% tot 89,6 miljoen euro. Het boekte een nettowinst van 5 miljoen dollar, vergeleken met 6,9 miljoen dollar per jaar eerder, als gevolg van een daling van de vastgoedbeleggingen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*