Brouwerij Dilewyns ontvangt het ‘Handmade In Belgium’-label van Unizo

Brouwerij Dilewyns, die vooral bekend is voor haar Vicaris-bieren uit Dendermonde, kan nu prat gaan op het ‘Handmade In Belgium’-authenticiteitslabel van Unizo. Een mooie erkenning na 10 jaar inspanningen om als ambachtelijke brouwer optimale kwaliteit te bereiken.

Dankzij het authenticiteitslabel “Handmade in Belgium” (HIB), toegekend door UNIZO, heeft de consument de zekerheid dat het product op ambachtelijke wijze en met liefde werd gemaakt. Alleen producten die aan de strenge criteria van het label voldoen, worden goedgekeurd. Een jury van zakenmensen en deskundigen kent het label toe. De brouwerij is trots op deze erkenning en wil bijdragen aan de promotie van Belgische kwaliteitsproducten, want lokaal kopen is belangrijker dan ooit!


Nieuw bier


In 2020 lanceerde de brouwerij een feestelijk bier ter ere van het 10-jarig bestaan van de brouwerij. Een uniek pilsbier van 6,5° op basis van plaatselijk geteeld vlas. De vlasindustrie is een vergeten ambacht dat de brouwerij nieuw leven tracht in te blazen. Het bier is een succes. Door de goede respons van de consumenten en om het HIB-label te vieren, besloot de brouwerij dit bier onder de naam LINO toe te voegen aan het Vicaris-assortiment. Een nieuwe naam die een nieuw gezicht geeft aan vlas.


Lino betekent vlas in het Italiaans, wat een knipoog is naar de oorsprong van de brouwerij, net als Quinto, dat in 2011 werd gelanceerd. Lino is vanaf 24 maart verkrijgbaar bij de detailhandel of de Vicaris webstore.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*