Brouwerij De Ranke verzorgt voortaan de productie, commercialisering en distributie van de bieren van Brouwerij Kerkom

De bieren zullen worden gebrouwen bij De Ranke, maar de brouwinstallatie in Kerkom zal weer worden opgestart voor de productie van de bieren die ter plaatse worden geschonken. De overname is effectief sinds 1 september 2022 en om de consistentie en kwaliteit van de Kerkom-bieren te garanderen, zal de brouwinstallatie in Sint-Truiden worden omgebouwd naar het model van De Ranke. Dit stelt hen in staat om de bieren te brouwen met echte hopbellen, ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Marc Limet en Marina Siongers zullen de horecazaak bij de brouwerij blijven uitbaten en De Ranke hoopt de productie van de bieren ter plaatse in Kerkom tegen juli 2023 te kunnen brouwen.

Geschiedenis

Brouwerij Kerkom is opgericht in 1878 en bleef in handen van dezelfde familie tot Jean Clerincx zich genoodzaakt zag te stoppen in 1968 vanwege de concurrentie van pilsbieren. In 1988 herstartte Jean de brouwerij en werd hij een van de eerste nieuwe brouwers van de jaren ’80. Toen zijn zoon de brouwerij niet wilde overnemen, nam Marc Limet de brouwerij in 1999 over samen met zijn vrouw Marina Siongers. Ze slaagden er al snel in om de brouwerij opnieuw op de kaart te zetten met een mooi gamma aan producten. In 2009 ging het mis toen de oude brouwinstallatie buiten dienst werd gesteld en een tweedehands installatie uit Oostenrijk werd aangekocht. Na enkele moeilijkheden met de opstart van de nieuwe installatie, moest de productie ter plaatse in Kerkom worden stopgezet.

Samenwerking

De vriendschap en sympathie die de brouwers van De Ranke en Brouwerij Kerkom voor elkaar hadden, leidde tot deze nieuwe samenwerking. Ze willen de bieren van Brouwerij Kerkom terug op niveau brengen en de trots van het brouwen terugbrengen in Haspengouw, bij Marina en Marc. De Ranke wil de productie ter plaatse in Kerkom weer opstarten en de bieren blijven brouwen met echte hopbellen, ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*