Brouwerij De Leite viert vijftiende verjaardag

Brouwerij De Leite viert haar vijftiende verjaardag met een uitzonderlijk Sterk Blond Rum Infused bier. Luc Vermeersch onthulde zijn unieke verjaardagsbrouwsel op maandagavond 27 november 2023 in de brouwerij in Oostkamp. De passie die in 1997 begon met een Finse brouwinstallatie in een tuinhuisje in Gullegem evolueerde in 2007-2008 naar een volwaardige brouwerij met een capaciteit van 5 hl per brouwsel.

In 2011 verhoogde een nieuwe installatie de capaciteit tot 60 hl per brouwsel, waardoor het jaarlijkse volume vorig jaar steeg tot ongeveer 1500 hl. Na de overname van het merk Paljas in 2021 breidde De Leite zijn naamsbekendheid aanzienlijk uit.

Continuïteit

“We streven ernaar om te groeien naar een veilig volume om de continuïteit van onze activiteiten te garanderen, terwijl we focussen op duurzaam water- en energieverbruik. Bovendien ambieer ik om creatief bezig te blijven als bierkunstenaar met een passie voor ambachten gerelateerd aan eten en drinken. Daarnaast willen we als brouwerij bijdragen aan een duurzame wereld vol warmte en glimlach. In dat opzicht belichaamt onze slogan ‘‘Belgian beers brewed to embrace’, “bieren die je moet omarmen”, aldus Luc Vermeersch.

Rum-infustie

Eén zo’n bier is de Strong Blond Rum Infused, gebaseerd op een tripel die subtiel is doordrenkt met rum. Deze nieuwkomer opent met een opvallend uitgesproken rumaroma, dat het overwegend moutige en zoete karakter van deze tripel maskeert. De aanwezigheid van alcohol is verrassend subtiel en laat zijn robuuste 12% ABV nauwelijks doorschemeren. Pas in de afdronk neemt de rum opnieuw de leiding. Dit jubileumbier is een ‘limited edition’, exclusief gebotteld in honderd genummerde magnumflessen van 1,5 liter.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*