Britse Unilever zet 1500 managers op straat

Het consumptiegoederenbedrijf Unilever reorganiseert. Het bedrijf ontslaat 1500 managers. De banenreductie zal ongeveer 15% van alle hogere kaderleden en 5% van de lagere kaderleden treffen. Het personeel in de productie blijft aan boord.

Dit werd dinsdag bekendgemaakt door het concern. Unilver staat voor een breed merkenassortiment van consumptiegoederen, waaronder voedingsmiddelen (Knorr, Pfanni), cosmetica (Axe, Dove) en schoonmaakmiddelen (Coral, Domestos). Het Britse concern beleeft turbulente weken na een mislukte overnamepoging en de intrede van een Amerikaanse investeerder.

Mislukte overname

Unilever-topman Alan Jope, die sinds 2019 leiding geeft aan het bedrijf en zijn 149.000 werknemers, staat al enige tijd onder druk nu de omzet stagneert. De koers van het aandeel vertraagt ten opzichte van rivalen. Jope probeert nu nieuwe groei te genereren door divisies te herstructureren en personeel te ontslaan.

Vorige week probeerde Unilever de divisie consumentengoederen van de farmaceutische reus Glaxo-Smithkline (GSK), bekend van de tandpasta Sensodyne of de pijnzalf Voltaren, over te nemen voor ongeveer 50 miljard pond (het equivalent van ongeveer 60 miljard euro).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*