Brexit verlamt ook Britse vleessector

De Britse vleesindustrie waarschuwt dat in de komende weken mogelijk honderdduizenden varkens moeten worden geslacht als de regering geen visa meer afgeeft aan slachthuizen om prsoneel naar het land te halen.

De pandemie en het Britse immigratiebeleid na de Brexit hebben geleid tot een ernstig tekorten aan personeel in de vleesindustrie, met name bij slagers en slachthuizen. De regering heeft zondag een plan aangekondigd om tijdelijke visa te verlenen aan 5.000 buitenlandse vrachtwagenchauffeurs en 5.500 werknemers in de pluimveesector. Gehoopt wordt dat dit het tekort aan personeel zal verlichten. Naar verluidt lopen er andere projecten in andere gebieden met een tekort aan arbeidskrachten. Londen vindt dat bedrijven in hun personeel moeten investeren en de lonen en arbeidsomstandigheden moeten verbeteren.

Varkens dna maar op boerderijen zelf slachten?

Lizzie Wilson, beleidsmedewerker van de National Pig Association (NPA), zegt dat het tekort aan slagers ertoe heeft geleid dat een kwart van de capaciteit in verwerkingsbedrijven is geschrapt. Het resultaat is dat er slachtrijpe varkens op de boerderijen blijven. Dit brengt het dierenwelzijn in gevaar. “Er zijn momenteel ongeveer 120.000 varkens op boerderijen die al geslacht, verwerkt en opgegeten zouden moeten worden,” zei Wilson. Als de regering de immigratievoorschriften niet versoepelt, zullen de varkens op de boerderij moeten worden geslacht.

Minette Batters, voorzitter van de National Farmers’ Union, zei dat de slacht van 150.000 varkens “misschien over een week of tien dagen” zou plaatsvinden.

Bron : Belgische

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*