Braziliaans vleesconcern JBS neemt Vivera over

Het Braziliaanse vleesconcern JBS gaat de Nederlandse vervangvleesproducent Vivera overnemen voor 341 miljoen euro. De overname omvat ook de drie Nederlandse fabrieken en het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Vivera.

“Deze overname is een belangrijke stap in de versterking van ons wereldwijde plantaardige-eiwitplatform”, aldus Gilberto Tomazoni, wereldwijd CEO van JBS. “Vivera zal JBS een sterke positie geven in de tuinbouwsector met zijn technologische expertise en innovatiecapaciteiten”. Vivera zal zich voegen bij andere JBS-merken zoals Seara Incredible, de marktleider in groenteburgers, en Planterra OZO in de VS.

Meer middelen om te groeien

De overname is ook positief voor Vivera, aldus CEO Willem van Weede: “Door onze krachten te bundelen met JBS hebben we toegang tot aanzienlijk meer middelen en mogelijkheden om ons huidige traject van sterke groei en uitbreiding van het merk Vivera verder te versnellen.” Vivera zal zoveel mogelijk een onafhankelijke onderneming blijven en zal haar huidige management- en leidinggevend team behouden.

JBS is het op één na grootste levensmiddelenbedrijf ter wereld en het grootste in de sector dierlijke eiwitten. De onderneming heeft meer dan 245.000 mensen in dienst in productiefaciliteiten en kantoren op alle continenten, in landen als Brazilië, de VS, Canada, het VK, Australië en China. Wereldwijd biedt JBS een brede portefeuille van merken zoals Swift, Pilgrim’s Pride, Seara, Moy Park, Friboi, Primo en Just Bare, die consumenten in 190 landen bereiken.
Vivera Voedselgroep

Vivera ontwikkelt en produceert sinds 1990 vegetarische en veganistische maaltijdcomponenten voor de retailsector. De onderneming, die ongeveer 400 mensen in dienst heeft en haar hoofdkantoor en drie productievestigingen in Nederland heeft, is een van de drie grootste fabrikanten in Europa. Vivera producten zijn verkrijgbaar in meer dan 27.000 supermarkten in 25 Europese landen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*