Brasserie du Bocq bouwt een nieuwe bottelarij in een apart gebouw in Purnode

De Brasserie du Bocq, die al bijna 165 jaar in Purnode is gevestigd, heeft het weekend van 22 & 23 april haar nieuwe bottelarij ingewijd. Deze uitbreiding was noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen voor dit internationaal gewaardeerd bedrijf.

Met 5.400 m² vloeroppervlakte en een bottelarij die drie keer groter is dan de vorige, denkt de Brasserie du Bocq “big”. “Deze uitbreiding werd gebouwd op 500 meter van de historische site en beantwoordt aan een specifieke behoefte”, aldus CEO Dimitri Delcourt. “De bouw kwam er om de brouwerij een toekomst te geven. Het centrum van het dorp was te klein geworden door de toename van de productie en de logistieke behoeften, dus moesten we wél een nieuwe fabriek bouwen. Ook het machinepark was 40 jaar oud en out-of-date!”

Efficiënt

“De betere schikking en de keurige opeenvolging van de verschillende machines maakt het vandaag mogelijk de lijn te beluchten en dus minder vaak stil te leggen. Dit resulteert in betere bottelprestaties. Wat lawaai betreft, produceert deze nieuwe lijn 70-75 decibel. De oude lijn had 110 decibel. We moeten nu nog wel gehoorbescherming dragen, maar we weten hoe we met elkaar moeten praten.”

Het brouwen van bier zal worden voortgezet in de historische gebouwen van het dorp. Het vervoer van de productie van de ene site naar de andere zal worden uitgevoerd door een zytoduc: een installatie van buizen in de grond van het ene uiteinde naar het andere. Het vullen en verzenden zal vanuit deze nieuwe hal plaatsvinden. Het nieuwe gebouw, dat aan de rand van Purnode ligt, zal ook het aantal wagens door het dorpscentrum verminderen. En dat is goed nieuws voor de lokale bevolking.

Met het project van de aandeelhouder van de brouwerij, de familie Keersmaekers, is een bedrag van maar liefst 16 miljoen euro gemoeid. Een kolossaal project voor dit kleine bedrijf van een veertigtal mensen, dat 165 jaar geleden werd opgericht maar thans een internationale reputatie geniet.

Purnode is een plaats en deelgemeente van de Belgische gemeente Yvoir. Purnode ligt in de provincie Namen en was tot 1 januari 1977 een zelfstandige gemeente.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*