Brasserie de Silly breidt capaciteit uit

Brasserie de Silly breidt uit. Met twee nieuwe brouwketels wil de brouwerij haar capaciteit sterk verhogen. Het was een huzarenwerk om de ketels de brouwerij binnen te brengen.

In de vorige eeuw produceerden de grote boerderijen van Henegouwen bier op basis van gerst en hop. Silly ligt in de driehoek Ath, Enghien en Soignies en dankt zijn naam aan de Sylle, een beekje dat door het dorp stroomt. Er is een in 1850 gestichte brouwerij, oorspronkelijk de “Cense de la Tour”, nu gerund door de vijfde generatie.

Vanaf 1947 werd het brouwen de overheersende activiteit op de boerderij en werden alleen nog bieren van hoge gisting geproduceerd, zoals grisette, saison en scotch.

Dankzij haar netwerk van cafés kon de brouwerij enkele jaren later (1950) beginnen met de productie van Pils, een bier van lage gisting.

Overname

In 1975 werd de brouwerij Tennstedt Decroes in Edingen opgekocht en werd het gamma uitgebreid met Dubbel Edingen, een bier dat nu in twee variëteiten wordt aangeboden: Bruin en Blond

In 1990 werd het witbier Titje geboren, dat samen met Saison Silly, Dubbel Enghien en Divine heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van dit reeds lang bestaande onafhankelijke familiebedrijf.

Maar niets is in steen gebeiteld, en dankzij onderzoek is de nieuwste aanwinst een fruitig witbier met roze pompelmoes: Pink Killer heeft een mooie toekomst.

De laatste jaren heeft de brouwerij haar exportactiviteiten uitgebreid. Om de capaciteit te verder te vergroten, zijn enkele dagen geleden twee nieuwe brouwketels geïnstalleerd. De video geeft u een indruk van dit huzarenwerkje..

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*