Branders wordt nieuwe VBO-voorzitter

René Branders wordt voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Hij is CEO van FIB Belgium, een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van hoogtechnologische industriële ovens.

Branders volgt in april 2023 Bart De Smet op als voorzitter van het VBO. Gedurende drie jaar zal hij de stem zijn van het Belgische bedrijfsleven. Via een 40-tal beroepsorganisaties vertegenwoordigt het VBO meer dan 50.000 kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de drie gewesten. Deze leden vertegenwoordigen 75% van de werknemers in de privésector. Daarnaast is de voorzitter van het VBO traditioneel voorzitter van de Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van de sociale partners in ons land.

Le Four Industriel Belge/FIB

Branders leidt FIB Belgium in Tubeke (voorheen Le Four Industriel Belge), dat industriële ovens voor de staalindustrie produceert. Dit in 1936 opgerichte familiebedrijf is actief in meer dan 60 landen. Branders is ook voorzitter Branders is ook voorzitter van de federatie van technologiebedrijven Agoria, het onderzoekscentrum van de technologische industrie Sirris en de Federatie van de Belgische Kamers van Koophandel. Deze ervaring is een troef, aldus Pieter Timmermans, uitvoerend directeur van het VBO. Met zijn internationale achtergrond en ervaring in de wereld van technologie en innovatie zal hij ervoor zorgen dat onze organisatie alert blijft voor de impact van ontwikkelingen die onze economische basis bedreigen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*