Bouw van een mozzarellafabriek in Baudour* start binnenkort

In de komende weken moeten de bouwwerkzaamheden aan een fabriek voor de productie van pizzakaas (d.w.z. mozzarella, maar het product kan niet als zodanig worden genoemd omdat het een gecontroleerde oorsprongsbenaming is) beginnen in de streek van Baudour, waar de Laiterie des Ardennes al gevestigd is. Deze laatste wil daarom zijn activiteiten uitbreiden door middel van een investering van bijna 40 miljoen euro.

“De stappen worden voortgezet, we bereiden ons voor om de aanbesteding die eind 2019 werd gelanceerd, af te sluiten”, legt Benjamin Sneessens uit. “Het zal dan nodig zijn om het bedrijf aan te wijzen waarmee we verder willen gaan. De startdatum is niet vastgesteld, die hangt vooral af van de aannemers. We hebben echter een einddatum vastgesteld: de structurele werkzaamheden moeten eind 2020 zijn voltooid.

Laiterie des Ardennes

Tijdens het openbaar onderzoek, dat begin september jongstleden van start ging en vijftien dagen later werd afgesloten, werden enkele punten aan de orde gesteld. “We hadden een paar opmerkingen, maar niets dat het project in vraag kon stellen. We hebben onze categorie twee vergunning gekregen afgelopen december.” Voor Laiterie des Ardennes staat er veel op het spel. Zij hoopt haar nieuwe fabriek in het vierde kwartaal van 2021 te kunnen exploiteren.

15 banen

Als alles volgens plan verloopt, zullen er zo’n vijftig extra banen worden gecreëerd op het terrein, waar momenteel ongeveer tien mensen werkzaam zijn voor de voorbewerking van melk. Dankzij de uitbreiding hoopt de Laiterie des Ardennes jaarlijks 25.000 ton Waalse “mozzarella” te kunnen produceren op basis van 200 miljoen liter Belgische melk, voornamelijk geproduceerd door de boeren uit de regio, Vlamingen of producenten uit naburige regio’s zoals Frankrijk.

De productie zal voornamelijk bestemd zijn voor de voedingsindustrie of voor de horeca voor de productie van pizza, lasagne of panini.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bron: DH

  • Baudour is een dorp in de buurt van de Belgische steden Saint-Ghislain en Mons in de provincie Henegouwen. Het is gelegen in de gemeente Saint-Ghislain.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*