Boerinneke wordt overgenomen door het Italiaanse bedrijf Nutkao

Boerinneke, de bekende chocoladepasta producent uit Sint-Amands, is overgenomen door de Italiaanse concurrent Nutkao. De nieuwe eigenaren hebben ambities om met Boerinneke Europa te veroveren.

In 1957 richtte melkboer Clément Veyt in Sint-Amands een bedrijf op voor de productie van verse kaas. Zo werd de eenmanszaak ’t Boerinneke geboren. Vandaag wordt het bedrijf geleid door de derde generatie met Hans Van Weyenberg en mede-eigenaar Paul-Henri Verhelst. De voorbije jaren werd aanzienlijk geïnvesteerd in de modernisering van de fabriek in Sint-Amands.

Tweede belangrijkste merk van België

Boerinneke is na Nutella de grootste chocoladefabrikant van ons land en heeft een omzet van 14 miljoen euro. De helft van de omzet komt van het eigen merk, de rest van de huismerken. De overnemer is het Italiaanse Nutkao, een wereldspeler met een omzet van 200 miljoen euro, die vooral chocoladepasta’s en noten voor huismerken produceert. Nutkao heeft dochterondernemingen in Italië, de VS en Ghana. België is aan deze landen toegevoegd.

Bruggenhoofd om te exporteren

De Italianen nemen 100% van de aandelen van Boerinneke over en hebben ambities om verder uit te breiden in Europa. De Italianen willen uitbreiden in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Boerinneke is daarvoor het ideale bruggenhoofd”, zegt Daniel Peeters, die het bedrijf samen met zijn broer Marcel zal leiden. De gebroeders Peeters hebben een lange geschiedenis in de industrie. Voorheen waren zij verantwoordelijk voor hun eigen merk Nederlandse hazelnootcrème, Duo Penotti.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*