Blauw bier: de Franse brouwer HUB (Hoppy Urban Brew) gebruikt daarvoor natuurlijke algen

Het bier is het resultaat van een samenwerking tussen een bedrijf dat zeewier als voedingssupplement (spirulina) produceert en een ambachtelijke brouwerij (HUB) die op zoek was naar een manier om haar bieren meer op het voorplan te brengen. Het resultaat is een seizoensbier, genaamd Line.

Het bier verkoopt goed, vertelt Sebastien Verbeke, een werknemer van Hoppy Urban Brew. “Er is veel belangstelling en ook wel nieuwsgierigheid van het publiek.”

De blauwe tint is afkomstig van spirulina, een alg die in vijvers wordt gekweekt door een bedrijf genaamd Etika Spirulina in Noord-Frankrijk. Het bestanddeel van spirulina dat de blauwe kleur geeft, fycocyanine genaamd, wordt tijdens het brouwproces aan het bier toegevoegd.

Door kenners wordt het bier als hoppig, licht en fruitig omschreven. De smaal verschilt niet zoveel. Het enige voor de toevoeging van algen is de kenmerkende kleur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*