Bij Realco wordt na de brand hard gezocht naar doorstartmogelijkheden

De vlammenzee die vorige vrijdag de opslagplaatsen verteerde was nauwelijks onder controle, of het voltallige personeel was al volop in de weer om de activiteiten te kunnen verderzetten. “Het gebouw is onderdeel van een roemrijk verleden. De ambitie is nu een visionaire, duurzame en snelle heropbouw”, vertellen ze bij Realco 

Realco (Euronext Access Brussels: REAL) kondigt het volgende aan: Wie dacht dat de brand die op 10 januari het productie- en opslagcentrum van Realco in de as legde, de familie Blackman en hun geweldige team op de knieën zou dwingen, heeft het verkeerd voor. In 72 uur tijd werden al diverse acties ondernomen om de continuïteit van de activiteiten te verzekeren, zowel in B2B als in B2C met het merk eezym, het assortiment natuurlijke producten voor particulieren. 

Diverse sectorgenoten in het noorden en zuiden van het land maar ook in het buitenland hebben ons onmiddellijk hun infrastructuren ter beschikking gesteld. Verschillende opties worden concreet onderzocht en dit weekend zijn al enkele bezoeken gebeurd. Diverse maatregelen werden genomen om onze productieteams elders te kunnen vestigen en werk uit te besteden tot we een duurzame oplossing gevonden hebben”, legt George BlackmanCEO van Realco, uit. “Omdat onze kantoren, servers, laboratoria en de R&D-afdeling intact zijn, is het uiteraard onze prioriteit om onze klanten te blijven bedienen en de werkgelegenheid te handhaven, want meer dan ooit hebben we iedereen nodig.”

Een verzekeringsdossier dat positief blijkt, diverse alternatieven om de productie op erg korte termijn opnieuw op te starten, goede financiële gezondheid na een recordjaar, een uitzonderlijke steun van het Waals Gewest (SRIW) om de cashflow te verzekeren en, tot slot, een moreel dat tegen alles bestand is: alle elementen zijn aanwezig om deze ramp te doorstaan

Met 50 succesvolle jaren op de teller, een even kleine als gecontroleerde schuldenlast en een boekjaar 2019 dat met een groei van 10% afklokte op een omzet van 12 miljoen euro, heeft Realco een sterke basis. De wereldwijd unieke hygiëneoplossingen op basis van enzymen, waarvoor het bedrijf uit Louvain-La-Neuve meerdere patenten bezit, kent over de hele wereld bovendien een groeiend succes, bij klanten die zich perfect bewust zijn van de meerwaarde die ze bieden voor hun veiligheid en efficiëntie.

Impact op de financiële toestand

Op korte termijn, en omdat het bedrijf altijd grote zorg heeft gedragen voor zijn infrastructuur, processen en risicodekking, kan Realco rekenen op de steun van zijn verzekeraars en banken om het werk heel snel opnieuw op te starten. Anderzijds is het bedrijf gedekt door verzekeringen voor zijn industriële hal, de inhoud ervan en zijn exploitatieverliezen, zodat alle energie kan gaan naar het verderzetten van de diensten voor klanten. Realco kan ook rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn historische aandeelhouder, de SRIW, die zonder aarzelen zijn hulp aanbood voor de financiering van het bedrijfskapitaal en de toegang tot industriële groepen voor hulp met uitbestedingen. De impact op de financiële resultaten zal dus beperkt zijn.

Met de positieve en hechte instelling waarvan het hele team blijk gaf, kunnen we vanaf vandaag de basis leggen voor een nog beter presterend bedrijf in de toekomst”, besluit Gordon Blackmanvoorzitter van de Raad van bestuur van Realco.

Over Realco Realco, gevestigd in het wetenschapspark van Louvain-la-Neuve, beschikt over meer dan 20 jaar ervaring op vlak van milieubiotechnologie. Dit Belgisch bedrijf verlengt de grenzen van de klassieke chemie door de ontwikkeling, productie en distributie van reinigingsoplossingen en –procedures op basis van enzymen. Zo is Realco uitgegroeid tot de wereldleider op het gebied van hygiëne en enzymatische ontsmetting, en effende het zo het pad naar performantere, goedkopere en milieuvriendelijkere oplossingen. Dankzij de constante investeringen in R&D biedt Realco betrouwbare oplossingen aan voor zowel particulieren als de agrovoedingsindustrie en de collectieve en commerciële restauratie (ziekenhuizen, scholen, fabrieken, enz.). Het bedrijf telt meer dan 50 werknemers en kan een significante stijging van zijn zakencijfer voorleggen. Bovendien kan het rekenen op een afdeling in de Verenigde Staten (Realzyme) om de trans-Atlantische verkoop te dynamiseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*