Bij Albert Heyn in Nederland rollen ze Nutri-Score verder uit

Sedert maandag 3 januari is op de 6.000 huismerkproducten van Albert Heyn het Nutri-Score-logo zichtbaar op de elektronische prijskaartjes in de winkels. De supermarkt vindt het belangrijk om klanten te helpen gezondere voedselkeuzes te maken.

In de komende maanden zal de Nutri-Score geleidelijk op de verpakking van meer huismerkproducten worden aangebracht. Albert Heijn zal haar klanten de komende maanden verder op de hoogte houden. Ze plannen ook eenonderzoek hoe zij de Nutri-Score ervaren.

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn: “Albert Heijn wil voeding toegankelijker maken, voor iedereen. En een gezonde levensstijl is belangrijker dan ooit. Daarom voeren wij al geruime tijd campagne voor de invoering van de Nutri-Score. Wij zijn ervan overtuigd dat dit logo onze klanten zal helpen gezondere keuzes te maken. En niet alleen door te kiezen voor producten met een A- of B-score, maar ook doordat ze opteren voor een product met een D-score in plaats van een E. Elke stap telt!”

Nutri-Score

Het Nutri-Score logo voor onafhankelijke voedselkeuzes is ontwikkeld door Franse wetenschappers en is al ingevoerd in Duitsland, Spanje, Zwitserland, Luxemburg en België. Ook de Nederlandse regering heeft in 2019 voor de Nutri-Score gekozen. Dit zal naar verwachting in de eerste helft van 2022, na definitieve goedkeuring door het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, officieel in het hele land worden gebruikt.

Marit van Egmond: “Albert Heijn biedt de grootste keuze aan producten met een A- of B-score. Dit komt omdat wij een gestructureerd systeem hebben voor de selectie van producten. En omdat we al jaren bezig zijn met het structureel verbeteren van onze eigen merkproducten: we voegen meer vezels toe en gebruiken minder suiker, zout en verzadigd vet. Je goed voelen begint met een gezonder dieet, maar natuurlijk ook met voldoende beweging, slaap en ontspanning. We willen iedereen inspireren en ondersteunen om 2022 goed en gezond te beginnen. De Nutri-Score helpt ons, maar dat doet onze FoodFirst Lifestyle Coach ook. Deze gratis app biedt advies, inspiratie, tal van gezondheidsuitdagingen, video’s en programma’s over lichaamsbeweging, voeding en meditatie. Ervaren coaches bevelen duurzame, gezonde veranderingen in levensstijl aan.”

De komende weken zal Albert Heijn haar klanten in advertenties en tv-spotjes informeren over de werking van Nutri-Score.

Bron: Albert Heijn

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*