Bierdraf: bijzonder geschikt als veevoer voor melkvee met postieve milieu-effecten

Bierdraf bevat hoogwaardige eiwitten en mineralen die de penswerking van koeien ondersteunen en hun melkproductie verbeteren, vooral als aanvulling op maïs- en grasrantsoenen. Het wordt geproduceerd als een bijproduct bij het brouwen van bier en is populair bij koeien vanwege de smaak en voedingswaarde. Het gebruik van bierdraf als veevoer helpt de methaanuitstoot van koeien te verminderen, wat resulteert in een meer klimaatvriendelijke melkproductie. Melkveehouders benadrukken dat bierdraf een gunstige aanvulling is op het rantsoen van hun koeien, met positieve effecten op de melkproductie en de gezondheid van het vee.

Brouwerijen

Brouwerijen, zoals Omer Vander Ghinste dragen bij aan een duurzame, circulaire economie door bierdraf beschikbaar te stellen als veevoer. Naast bierdraf gebruiken melkveehouders ook andere restproducten en stromen uit de voedingsindustrie, zoals perspulp, melasse en koolzaadschroot, om de rantsoenen van hun koeien te verbeteren.

Bierdraf werkt als veevoer positief in op de melkproductie en het welzijn van de koeien, terwijl het bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke benadering van de melkproductie in de landbouwsector.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*