Bier van de abdij van Gembloux wordt voortaan in ultramoderne brouwerij op campus van universiteit van Gembloux gebrouwen

De brouwerij werd opgericht in 2019 en is gespecialiseerd in de productie van het bier van de abdij van Gembloux. De nieuwe locatie, gekozen omwille van haar historische betekenis, wil energie-efficiënt en milieuvriendelijk zijn. Uitgerust met ultramoderne faciliteiten, waaronder een op maat ontworpen brouwzaal, een geavanceerd filtratiesysteem, waterbehandeling door osmose en temperatuurgecontroleerde gistingstanks, is Gembloux.beer van plan om zijn productiecapaciteit in de komende twee tot drie jaar te verhogen van de huidige 3.200 hectoliter per jaar tot 7.000 hectoliter per jaar.

Nieuwe soorten bier

De brouwerij is ook van plan om nieuwe biersoorten te ontwikkelen, waaronder appelbieren en gerijpte bieren, alcoholarme en alcoholvrije opties en andere gegiste dranken. De tapruimte van de brouwerij biedt het publiek de mogelijkheid om hun producten direct te proeven en ervan te genieten.

Drie miljoen

Het project, met een initiële investering van 3 miljoen euro, benadrukt het gemeenschappelijke karakter ervan. Er zijn investeerders bij betrokken zoals Agro Gembloux Invest, Gesval, Noshaq Spin-Offs, Namur Invest Préface, Gembloux Agro-Bio Tech Student Association, Gembloux Agro-Bio Tech Engineers Association, professoren en directieleden. De universiteitsbrouwerij wil educatieve aspecten integreren, de samenwerking met onderzoek en studenten bevorderen en verschillende aspecten van het brouwen promoten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*