Seefbier, Frisko-ijs en mosterd De Ster kregen titel van “Het Product Made In’ …

De “Het Product Made In …” prijsuitreiking bekroont uitzonderlijke producten uit verschillende regio’s. Uit meer dan 400 inzendingen werden vijf finalisten per regio geselecteerd en het publiek stemde op hun favorieten. In de voedingssector scoorden drie producten de hoofdprijs: het Antwerpse Seefbier, het Kempense IJsboerke en de mosterd van De Ster uit Vlaams Brabant.

Seefbier van de Antwerpse Brouw Compagnie

Het Antwerpse Seefbier, gemaakt door de Antwerpse Brouw Compagnie, won. Die laatste won voor het nieuw leven inblazen van een historisch bier uit de vroege jaren 1600. Karen Follens bedankte de Antwerpenaren voor hun steun aan de restauratie van dit bier, terwijl Johan Van Dijck de groeiende populariteit van het bier benadrukte, dat ondanks bescheiden hoeveelheden in het buitenland, al zijn weg had gevonden naar Tokio en Kazachstan.

Frisko van IJsboerke

Frisko van Ijsboerke

Het Kempense IJsboerke kreeg lofbetuigingen voor hun Frisko-ijs. Jef Segers benadrukte de toewijding van hun 360 Kempische medewerkers, die de traditie voortzetten die in 1935 door oprichter Staf Janssens werd gestart. Segers benadrukte ook het belang van het originele recept en de rol van de regio, de Kempen in hun producten.

Mosterd

Mosterd van mosterdmakerij De Ster

De mosterdmakerij De Ster in Lubbeek kreeg voor zijn mosterd de titel ‘Hét Product Made in Vlaams-Brabant’ ontvangen. “We gebruiken slechts vier natuurlijke ingrediënten in het recept: water, mosterdzaad, azijn en zout. Een primeur voor onze mosterdmakerij is dat we voor het eerst onze eigen geteelde mosterdzaden van een veld in Lubbeek gebruiken, wat het product nog authentieker maakt,” verklaarden Christophe en Paul Eraly.

Foto: Ijsbroerke werd bekroond in het MSK-theater in Antwerpen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*