Bezoekerscentrum van brouwerij Boon bestaat een jaar en is een groot succes

Begin oktober vierden de gebroeders Boon de eerste verjaardag van hun bezoekerscentrum. Sinds een jaar staan de deuren elke vrijdag en zaterdag voor het publiek open! De Biershop en BOON Bar mochten reeds vele bezoekers ontvangen en de gidsen van de brouwerij konden heel wat bezoekers doorheen de brouwerij rondleiden.

In oktober 2021 opende Brouwerij Boon haar belevingscentrum in Lembeek. Bezoekers kunnen er een rondleiding krijgen, bier proeven en winkelen.

“Onze taak is het brouwen van bier, en dat zal altijd op de eerste plaats komen. Maar we denken dat de mensen op een bepaald moment ook onze authentieke bieren moeten ervaren. Bezoekers zijn gepassioneerd of nieuwsgierig en willen meer weten”, zeggen de broers Jos en Karel Boon. “Omdat we met zijn tweeën de brouwerij en het belevingscentrum runnen, kunnen we dit doen zonder onze kernactiviteiten in gevaar te brengen.

Zachtjesaan gelanceerd

“In het begin lanceerden we bijvoorbeeld een bescheiden biershop in een container. De respons was zeer enthousiast en de vraag groeide. Zo ontstond dit belevingscentrum op onze site in Lembeek”, legt Karel uit. “Bezoekers beginnen met een rondleiding door de brouwerij en komen daarna voor een proeverij aan de bonenbar.”

“We hebben ook een grotere ruimte voor groepen. De zaken gaan ook erg goed. We begonnen in oktober vorig jaar, midden in het kroonseizoen. We hebben bewust niet veel reclame gemaakt, zodat we alles konden vastleggen wat we wilden. Maar dat verandert niets aan het feit dat hier drieduizend bezoekers bleven komen, de achtduizend deelnemers aan de Toer de Geuze niet meegerekend.”

Hefboom voor toerisme

“In het begin waren het vooral Belgen (corona) die in eigen land tourden. Maar beetje bij beetje kwamen er ook buitenlanders. Biertoeristen die in een camper Belgische brouwerijen bezoeken zijn al lang geen uitzondering meer”, zegt Jos.

na dit eerste succesvolle jaar willen we de lat hoger leggen. Er komt een promotiecampagne voor ons belevingscentrum en we zullen nauw samenwerken met de toeristische diensten van Vlaams-Brabant.Karell Boon:

Karel Boon: “ben je nog niet bij ons langs geweest? We blijven gewoon verder doen, je blijft dus zeker welkom! Kom onze brouwerij deze maand ontdekken tijdens onze Kelderdagen op 28 en 29 oktober of doe mee met onze eerste Oude Kriek Tasting op 27 oktober”. Meer info via www.boon.be/nl/nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*