Beyond Meat gaat samenwerking aan met Zandbergen World’s Finest Meat om plantaardige vleesproducten te produceren in Europa

Beyond Meat, Inc., toonaangevend producent van plantaardig vlees, kondigde op 28 mei haar samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat uit te gaan breiden. In een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude, gebouwd door Zandbergen, zullen innovatieve plantaardige vleesproducten van Beyond Meat worden geproduceerd. Met deze samenwerking markeert Beyond Meat haar eerste productiefaciliteit buiten de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de bouw van de fabriek in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond. Door lokaal te produceren zal de CO2-voetafdruk van het bedrijf worden verkleind. Tegelijkertijd kan Beyond Meat producten in heel Europa sneller leveren.

“De reactie van consumenten in Europa is zeer positief en we kijken ernaar uit om die klanten beter te kunnen bedienen met lokaal geproduceerde producten. We zijn blij dat we sterke strategische partners, zoals Zandbergen, in Europa hebben om ons te helpen onze wereldwijde aanwezigheid te vergroten”, aldus Seth Goldman, Executive Chairman van Beyond Meat.

Zandbergen World’s Finest Meat is vorig jaar begonnen met de distributie van Beyond Meat’s producten in heel Europa, zowel in de foodservice als in retail. “Aangezien de vraag naar plantaardige producten in Europa blijft groeien, zijn we erg enthousiast dat we met Beyond Meat samen kunnen werken om hun innovatieve producten buiten de Verenigde Staten te produceren”, aldus Adriaan Figee, Chief Commercial Officer van Zandbergen World’s Finest Meat.

De samenwerking maakt het mogelijk om aan de groeiende Europese vraag naar Beyond Meat producten te kunnen voldoen

Albert Heijn in Nederland, Delhaize in België en Tesco in het Verenigd Koninkrijk.

De revolutionaire Beyond Burger is sinds kort verkrijgbaar in het vleesschap van Albert Heijn in Nederland, Delhaize in België en Tesco in het Verenigd Koninkrijk. Naast deze belangrijke retailers richt Beyond Meat zich op het uitbreiden van de beschikbaarheid van haar producten in horecagelegenheden in Europa, met name bij populaire hamburgerketens en innovatieve restauranthouders die op zoek zijn naar heerlijk, kwalitatief hoogwaardig plantaardig vlees.

Beyond Meat’s missie is het creëren van voedzaam, plantaardig vlees zonder soja, gluten en genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s), dat lekker smaakt en de consument een smaakervaring biedt die niet te onderscheiden valt van die van dierlijk vlees. Beyond Meat wordt momenteel internationaal gedistribueerd via distributeurs in Australië, Chili, de Europese Unie, Hongkong, Israël, het Midden-Oosten, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en Taiwan. Hiermee zijn de producten van Beyond Meat een van de breedst gedistribueerde plantaardige vleessoorten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Foto: Charlotte Zandbergen, Adriaan Figee, Seth Goldman Executive Chairman van Beyond Meat, Ton Zandbergen, Joris Zandbergen, Barbara Zandbergen, Willem Spigt

Over Beyond Meat

Beyond Meat is een van de snelst groeiende levensmiddelenbedrijven in de Verenigde Staten en biedt een breed aanbod van revolutionair plantaardig vlees aan. Beyond Meat, opgericht in 2009, heeft als missie om vlees rechtstreeks van planten te maken. Deze innovatie stelt consumenten in staat om de smaak, textuur en andere zintuiglijke kenmerken van populaire vleesproducten van dierlijke oorsprong te ervaren en tegelijkertijd te genieten van de voedings- en milieuvoordelen van de plantaardige vleesproducten van Beyond Meat. Beyond Meat’s merkbetrokkenheid, “Eat What You Love”, vertegenwoordigt een sterke overtuiging dat consumenten meer van hun favoriete maaltijd kunnen genieten door het eten van plantaardig vlees, in plaats van minder. Tegelijkertijd helpen consumenten zo bij het aanpakken van problemen met betrekking tot de menselijke gezondheid, klimaatverandering, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en dierenwelzijn. Beyond Meat’s portfolio van verse en diepgevroren plantaardige eiwitten wordt verkocht in meer dan 30.000 winkels en foodservicepunten wereldwijd. Bezoek www.BeyondMeat.com en volg @BeyondMeat, #BeyondBurger en #GoBeyond op Facebook, Instagram en Twitter.

Over Zandbergen World’s Finest Meat

Zandbergen World’s Finest Meat is een toonaangevend bedrijf in de internationale toeleveringsketen van eiwitten met een hoofdkantoor in Zoeterwoude, Nederland. Hun missie is het leveren van eerlijke, hoogwaardige producten die dierlijk eiwit combineren met plantaardig eiwit en het innemen van een leidende positie in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf haalt gekoeld en diepgevroren vlees uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. Ze importeren rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, varkensvlees en gevogelte uit deze landen en leveren het aan klanten in alle lidstaten van de EU, Zwitserland, Noorwegen en de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds 2018 bieden zij alternatieve eiwitoplossingen aan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*