Beyers Koffie zet flinke stappen op de weg naar de totale duurzaamheid


Bij koffie Beyers in Puurs worden elk jaar meer dan 22.000 ton koffiebonen gebrand, verpakt en verdeeld over de hele wereld. Dat zijn meer dan drie miljard koppen koffie. Beyers Koffie is er trots op dat elk kopje dat zijn fabriek verlaat op een klimaatneutrale manier wordt geproduceerd.

De onlangs geïnstalleerde branderij maakt gebruik van een warmterecuperatiesysteem dat het gasverbruik vermindert. Beyers Koffie compenseert de resterende uitstoot door CO2-certificaten te kopen. Het produceert ook zijn eigen groene stroom. Het dak van het nieuwe industriegebouw en het aangrenzende gebouw is bedekt met 2.500 m² zonnepanelen.

Traceerbaar

Ten slotte is ook duurzaamheid van groot belang. Zo zult u op sommige verpakkingen een QR-code aantreffen. Het project heet “Farmer Connect”. Zo kunt u precies zien waar de koffie vandaan komt en welke weg hij heeft afgelegd voordat hij uw koffiezetapparaat bereikt. Aangezien koffie bijna uitsluitend in ontwikkelingslanden wordt verbouwd, heeft de koffiehandel een positief effect op de arbeids- en levensomstandigheden van de plaatselijke koffieboeren en hun gezinnen. Vandaag wordt meer dan 60% van het totale volume gelabeld als duurzame koffie,” legt Frederic Janssens, Directeur Marketing en Duurzaamheid, uit. “Wij zijn hier om je private label koffie naar een hoger niveau te tillen. Van hoe onze boeren telen tot de manier waarop we verwerken, verbinden en branden. Duurzaamheid is een reis die is ingebed in onze toeleveringsketen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*