Berlin Packaging’s neemt Novio Packaging over

Het Noord-Europese bedrijf in plastic en glas van Novio Packaging wordt toegevoegd aan het Zuid-Europese Berlin Packaging, gespecialiseerd in glas en verpakkingslsuitingen. Daarmee ontstaat een Europese kolos in harde verpakkingen .

Berlin Packaging en Novio Packaging hebben vandaag aangekondigd dat ze een definitief akkoord hebben gesloten om Novio Packaging Group B.V. in Nederland over te nemen. Deze strategische overname zal het Europese plastic aanbod van Berlin Packaging aanzienlijk versterken, en expertise in verpakking van de persoonlijke verzorgingsproducten, farmaceutische middelen, voedsel en sportvoeding verbeteren. De Europese bedrijven van Berlin Packaging bestaan uit Bruni Glass, marktleider in gespecialiseerd glas, Bruni Erben, expert in sluitingen en vier andere overgenomen bedrijven in 2019. De toevoeging van Novio Packaging aan de huidige Europese bedrijven van Berlin Packaging crëeert zo een unieke leverancier in glas, plastic en metaal verpakkingen en dichtingen.

Grootste leverancier in harde verpakkingen


Novio Packaging heeft meerdere kantoren doorheen Noord-Europa en circa 160 medewerkers. Als duurzaamheidsmarktleider is Novio Packaging trots om samen te werken met toonaangevende Europese bedrijven om kosteneffectieve en milieuvriendelijke verpakkingsproducten en -oplossingen te vinden. Berlin Packaging is een wereldwijde leverancier die goed is voor 2,6 miljard dollar in harde verpakkingsproducten en -diensten voor klanten in verschillende branches. Novio Packaging is de 13de overname sinds 2010 en de vijfde sinds 2019, en voegt strategische locaties toe in Noord- en Zuid-Europa. Deze snelle uitbreiding verbreedt het wereldwijde bereik van het bedrijf, inclusief ruim 1200 medewerkers, ruim 110 locaties in Noord-Amerika, en bedrijfsactiviteiten in negen Europese landen, China en Zuid-Afrika.

Cmpleet aanbod

“De overname van Novio versterkt onze Europese positie definitief, en geeft ons de mogelijkheid grote en kleine klanten te helpen, inclusief multinationals, in alle marktsegmenten, om hun inkomen te laten groeien met onze verpakkingsproducten en diensten, ” aldus Andrew Berlin, voorzitter en CEO van Berlin Packaging. “Het biedt enorme cross-selling mogelijkheden, een krachtige verkooplijnen, en een perfect platform voor continue Europese uitbreiding.”
“Novio is een sterke Noord-Europese partner, die ons kansen biedt op het vlak van glas voor de voedsel, wijn en sterke dranken markt ”, aldus Paolo Recrosio, CEO bij Bruni Glass. “De expertise van Novio Packaging in plastic en andere belangrijke branches zal onze activiteiten in Zuid-Europa aanzienlijk uitbreiden, wat zorgt voor profijt voor onze klanten en een superieure bedrijfsgroei.”

Breder productaanbod

“We hebben onze business uitgebreid van twee werknemers naar een van Europa’s grootste plastic verpakkingsleveranciers,” aldus Erik Trum en Marck Jansen, grondleggers en directeuren van Novio Packaging. “Door de krachten te bundelen met een wereldwijde grootmacht als Berlin Packaging zullen onze zaken drastisch versnellen, wat zal zorgen voor aanzienlijke voordelen voor onze klanten, leveranciers en medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat onze huidige klanten en leveranciers werkelijk zullen profiteren van het brede productaanbod van Berlin, het geografisch bereik en de gecombineerde uitgebreide verpakkingskennis en ervaring die deze combinatie te bieden heeft.”

Samenwerking tussen dynamische bedrijven vormt een uniek Europees aanbod waaronder:
Innovatie & expertise in verpakkingen – Berlin Packaging heeft ontwerpstudio’s in twee continenten, inclusief Studio One Eleven, het in-house innovatie adviesbureau dat kosteloos compleet structurele verpakking en brand design biedt, en het Bruni Glass Innovation Center met ruim 3000 op maat gemaakte hoogwaardige SKU’s. Novio Packaging heeft duizenden op maat gemaakte verpakkingsoplossingen ontwikkeld met exclusieve ontwerpen voor enkele van de grootste Europese bedrijven.
Wereldwijd kwaliteitsleiderschap – Berlin en Novio Packaging zijn beide ISO 9001 gecertificeerd, en tonen hiermee een sterke betrokkenheid bij kwaliteitsgarantie. Als aanvulling op de specifieke afdeling kwaliteitsservice, heeft Berlin Packaging 184 opeenvolgende maanden bereikt met meer dan 99% tijdige levering aan klanten, de beste performance in de branche. Novio Packaging heeft de BRC Global Standard bereikt voor productintegriteit tijdens opslag en distributie en is EcoVadis Gold gecertificeerd, waaruit haar inzet voor duurzaamheid blijkt.
Samenhangende managementteams – Dhr. Trum en Dhr. Jansen zullen niet alleen aanzienlijke expertise toevoegen binnen de persoonlijke verzorging- en farmaceutische branche en de belangrijkste substraten van deze branches, maar zij zullen herinvesteren in Berlin Packaging en samenwerken met de uitvoerende teams in Europa en de V.S. om zakelijk te blijven groeien.

Alle medewerkers en locaties van Novio Packaging blijven behouden. De overname is onderworpen zal binnen de komende 45 dagen voltooid worden. Financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*