Beperkte afzetgroei Bonduelle door wisselkoersen en externe groei

De omzet van de Bonduelle Group voor het derde kwartaal van 2018-2019 staat op € 675 miljoen. Dat betekent een stijging van 0,4% (-2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De overname van van Del Monte Canada begin juli 2018 zorgde voor een stijging van 1,2% van de totale winst over deze periode. De wisselkoersen, vooral de stijging van de Amerikaanse en Canadese dollar, droegen bij aan een groei van 1,2%.


Over de eerste 9 maanden van dit financiële jaar staat de opbrengst op € 2,1 miljard, een daling van 0,5% ten opzichte van het vorige jaar (-1,3% zelfde periode).

Europa


De Europese zone, goed voor 45,9% van de groepsomzet over de eerste periode van 9 maanden, meldde een totale groei van 0,5% in de cijfers ten opzichte van vorig jaar (+0,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar).

Over het derde kwartaal is de omzet met 1,5% gedaald (-1,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar).). De Paasconsumptie droeg bij aan het vierde kwartaal tegenover derde kwartaal van het laatste financiële jaar en had vooral effect op het beperkte houdbaarheidssegment (kant-en-klaar salades en sla in zakken en voorbereide salades). Ondanks het kalendereffect meldde de retailafzet voor de merken Bonduelle, en Cassegrain voor conserven en diepvries een omzetgroei over de periode.

Non-Europese zone


De omzet in de non-Europese zone, die 54,1% van de groepsomzet vertegenwoordigt, daalde met 1,3% ten opzichte van vorig jaar (-3% zelfde periode). Voor het derde kwartaal was er een stijging van 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar).

Over het derde kwartaal behield het diepgevroren voedingssegment in Noord-Amerika de groei die tijdens het laatste kwartaal gezien werd, dankzij een inhaalslag door middel van enkele industriële contracten die voor het begin van het jaar gepland stonden gekoppeld aan de afzet van AGF voor het merk Del Monte. Deze ontwikkelingen deed het conservensegment groeien.

Activiteiten binnen het AGF bleven in Noord-Amerika lager in het derde kwartaal door rationalisering in het bedrijf en het spreiden van de bevoorrading van een grote klant.

Hoogtepunt


De Bonduelle Group deed in mei 2019 een private obligatie-investering in de VS voor een totaalbedrag van € 140 miljoen met een looptijd van 10 jaar. 

Voor meer informatie:
www.bonduelle.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*