BENEO in Wijgmaal opent een extra productielijn voor rijstzetmeel

Op 4 oktober heeft BENEO in Wijgmaal zijn nieuwe productielijn voor rijstzetmeel geopend in aanwezigheid van Nadia Lapage, secretaris-generaal van Fevia Vlaanderen, Carl Devlies, schepen van Financiën, Ruimtelijke Ordening en Onroerend Goed, en andere genodigden. Deze extra productielijn zal de productiecapaciteit van BENEO voor rijstzetmeel met 50% verhogen, terwijl het waterverbruik ongewijzigd blijft.

Naast innovatie is duurzaamheid dus ook erg belangrijk voor BENEO. Daarnaast zullen ongeveer 20 nieuwe banen worden gecreëerd, waardoor het aantal werknemers op de locatie op meer dan 200 komt.

“We zijn erg blij dat we vandaag een bijkomende productielijn voor BENEO rijstzetmeel kunnen inhuldigen”, verklaart Roland Vanhoegaerden, plant manager. “Met deze nieuwe lijn kunnen we voldoen aan de groeiende marktvraag naar rijstzetmeel met zijn unieke en merkspecifieke eigenschappen. Bovendien schept BENEO nieuwe banen in de regio. De realisatie van deze uitbreiding is onder meer te danken aan de voortdurende inzet en motivatie van onze medewerkers.”

Nieuwe Beneo productielijn

Deze inauguratie volgt op een investering van 50 miljoen euro die twee jaar geleden werd gedaan. Met de toenemende vraag naar natuurlijke producten en merkproducten in de voedingsindustrie hebben ook de rijstingrediënten van BENEO, met name rijstzetmeel, steeds meer belangstelling gekregen. Daarom heeft BENEO geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in 2020, wat nu al effect heeft. Met deze nieuwe lijn versterkt BENEO zijn huidige positie als wereldmarktleider voor rijstzetmeel. Het bedrijf heeft al meer dan 60% van de wereldmarkt in handen, waardoor Vlaanderen de grootste exporteur van rijstzetmeel ter wereld is.

Remy

De productiefaciliteit van BENEO in Wijgmaal, in 1856 opgericht door Edouard Remy, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot ’s werelds grootste producent en verkoper van rijstzetmeel. Zijn unieke rijstderivaten worden gebruikt bij de vervaardiging van talrijke producten, waar zij een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van de consistentie en de voedingssamenstelling. BENEO-ingrediënten zijn bijvoorbeeld te vinden in bakkerijproducten, zuivelproducten, melkalternatieven, snoepgoed of babyvoeding.

Grote exporteur

Naast de productielocatie in Wijgmaal is BENEO vertegenwoordigd in meer dan 80 landen. Met dochterondernemingen in België, Brazilië, Duitsland, India, Singapore, Spanje en de Verenigde Staten en productiefaciliteiten in België, Chili, Duitsland, Italië en Nederland heeft BENEO wereldwijd meer dan 1.000 mensen in dienst.

beneo.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*