Ben Muyshondt wordt nieuwe voorzitter van Belgapom

Het bestuursorgaan van Belgapom heeft éénparig de heer Ben Muyshondt, CEO van Pomuni, aangesteld als voorzitter van Belgapom voor de periode 2023-2026. De heer Muyshondt volgt Marc van Herreweghe op die sedert 2018 de organisatie leidde. Hij wordt bijgestaan door twee ondervoorzitters: Hannelore Raes van Agristo en Bart Nemegheer van Aardappelhoeve.

CEO Christophe Vermeulen: ‘Met Ben Muyshondt komt een jonge, gedreven bedrijfsleider aan het roer van Belgapom. Het is traditie binnen Belgapom dat de voorzitter afwisselend uit de sectie verwerking en de sectie handel wordt gekozen. Na zes jaar verwerking aan het roer komt met Ben de hamer opnieuw in handen van de handel. Uiteraard is dat eerder symbolisch, maar het lijkt me toch gepast op een moment dat de uitdagingen niet enkel voor de ganse sector groot zijn maar ook en vooral voor de handelaars, verpakkers en schillers. Als CEO van Pomuni die ook een frozen-afdeling heeft kan Ben bovendien als bruggenbouwer fungeren en perfect aanvoelen waar de noden liggen van onze verschillende leden. Als mede-jurist en generatiegenoot ben ik ervan overtuigd dat ook onze tandem goed zal draaien.”

Green Deal en andere uitdagingen

Ben Muyshondt, voorzitter Belgapom: “Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat het bestuursorgaan van Belgapom in mij stelt. Het zijn in elk geval uitdagende tijden, dat kunnen we niet ontkennen. Door de Europese Green deal komt enorm veel nieuwe wetgeving op ons af die de ganse sector raakt: Gewasbescherming, nutriënten, waterproblematiek, verpakking… noem maar op. De federatie heeft hier een belangrijke rol te spelen en ik kijk ernaar uit dat samen met het team van Belgapom aan te pakken.”

Dank aan Marc van Herreweghe

Vermeulen besluit nog met een en blijk van oprechte dank aan oud-voorzitter, Marc van Herreweghe, CEO en bestuurder van Mydibel: “Ik wil benadrukken dat Marc een schitterend parcours heeft afgelegd als voorzitter. De laatste 5 jaar waren niet van de poes: de covid-crisis, de gevolgen van het conflict in Oekraïne, inflatie en enkele uitdagende oogsten… de uitdagingen waren niet min. Vergeet ook niet dat hij in diezelfde periode ook mee aan het roer stond bij de gigantische transitie Mydibel-Clarebout. Ik kan Marc niet genoeg bedanken om tijdens die enorm veeleisende periode, voor mij altijd een baken van vertrouwen te zijn geweest en vooral een heel kundige partner bij mijn opstart als CEO nadat Romain Cools de fakkel had overgedragen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*