BEL’UVA lanceert alcoholvrije aperitieven op basis van Belgische druiven, kruiden en hop

Tournée minérale in februari: het is veilig te zeggen dat de bekende alcoholvrije promotie van februari dit jaar anders zal zijn. Maar dat kan ook te danken zijn aan enkele leuke en onverwachte productlanceringen die bovendien uit België zelf komen. Zo lanceert Hans Van Daele, een expert in botanische extracten en natuurlijke smaken en aroma’s, een nieuwe lijn frisdranken onder zijn merk Bel’Uva.

Bel’Uva Humulus, een premium alcoholvrij aperitief in twee varianten: de nieuwste telg in de Bel’Uva-familie mag dan wel een Italiaans tintje hebben met druiven en kruiden uit de Italiaanse Alpen, het recept op basis van vermout werd in België ontwikkeld met lokale druivengist en vier Belgische hopsoorten. Een Belgische primeur.

Humulus

Hans Van Daele is geen beginner. Met meer dan 25 jaar kennis in de extractie van kruiden en specerijen, is hij erin geslaagd een unieke maceratie van Belgische druiven met botanicals te creëren. En het aperitief Humulus NA van de Bel-druif ruikt en smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook een absolute weldoener: met minder dan 0,5% alcohol is het perfect voor wie graag nuchter blijft, maar zich toch wil amuseren. Dit alcoholvrije aperitief bevat ook kruidenextracten om de spijsvertering en de voedselopname te bevorderen.

Natuurlijk

Het aperitief Bel’Uva Humulus NA bevat ze ook:

  • zonder toegevoegde suiker
  • zonder zoetstof
  • smakeloos
  • zonder kleuring
  • zonder verdikkingsmiddelen
  • Het is ook 100% allergeenvrij en geschikt voor zwangere vrouwen.

De Bel’Uva Humulus Aperitief maakt dus deel uit van het bredere sociale engagement van Bel’Uva om milieuvriendelijke dranken op de markt te brengen die gemaakt zijn van duurzame grondstoffen.

Witte en rode versie

Bel’Uva Humulus Aperitief is een premium niet-alcoholische aperitief op basis van rode of witte druiven, gebaseerd op een vermoutrecept. Het aperitief wordt gemaakt met rood of wit druivensap uit Piemonte, geïnfuseerd met kruiden uit de Italiaanse Alpen (Turijn), Belgisch druivensap en 4 Belgische hopsoorten.

De rode versie wordt gemaakt met 30 botanicals, de witte versie met 25 botanicals, waaronder de beste rode kruiden uit de Alpen, Belgische hop en Belgische absint.

Beide versies kunnen puur of met een neutrale tonic worden gedronken en worden het best geserveerd met ijsblokjes. Voor een extra vleugje frisheid kan het best gegarneerd worden met wat citrusrasp.

Het product is ook zeer geschikt voor het mixen van cocktails.

Ran Van Ongevalle

Beide versies werden geproefd door de beroemde barman Ran Van Ongevalle (eigenaar van Bar Ran; Brugge – winnaar van de Bacardi Legacy 2017 wedstrijd): “De witte versie valt op door zijn zeer natuurlijke en intense smaken en aroma’s. Het is zeer boeiend, met een zeer volle mond en een complexe structuur waar we exotisch fruit, perziken, citrus en mooie bittere tonen van mediterrane kruiden zoals tijm en rozemarijn vinden.
Ran was ook verrukt over de rode versie met “zijn diepe smaak en zeer natuurlijke aroma’s, een volle textuur van rijp rood fruit met mooie winterse specerijen zoals hop, kaneel, Jamaicaanse peper, kruidnagel en steranijs“.

Hans Van Daele ziet de toekomst met vertrouwen en enthousiasme tegemoet: “We gebruiken Belgische en botanische druiven om onze affiniteit met ons terroir te benadrukken. Bij het fermenteren en distilleren van deze natuurlijke producten passen wij zowel oude traditionele technieken als innovatieve methoden toe, zoals onze in-house ontwikkelde vacuümdistillatiemethode (door Elikzir), om botanische dranken te verkrijgen die gastronomisch smakelijk zijn EN natuurlijke gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben! Uniek in de drankindustrie. En dit is nog maar het begin. Bel’Uva zal binnenkort nog meer geweldige producten op de markt brengen,” belooft Hans. Wordt vervolgd.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*