BelOrta opent nieuwe verpakkingsloods in Boeshoven

Vrijdag opende BelOrta in Borgloon een nieuwe verpakkingsloods. Met een investering van 6,5 miljoen euro verankert BelOrta zich nog meer in het hart van de fruitstreek. Het toont zo dat het gelooft in de toekomst van en voor haar telers, ondanks de huidige precaire situatie in de hardfruitsector.

Met het openen van de nieuwe verpakkingsloods wordt de opslagcapaciteit in Borgloon uitgebreid. In de 10.000m² grote loods is niet enkel het aantal laadkades verhoogd van drie naar acht, de telers krijgen nu ook de mogelijkheid om flexibeler hun leeggoed af te halen. Door de optimalisatie van de werking bieden wij de telers de mogelijkheid om hun bestellingen van kisten, dozen en inpakmaterialen zelfs vooraf te melden om op die manier efficiënter geholpen te worden.

“Door opeenvolgende logistieke en commerciële investeringen in Borgloon wil BelOrta zich verder verankeren in Limburg en verstevigt ze haar positie als draaischijf voor de fruithandel in België” stelt Dirk Bertels, voorzitter van BelOrta.

Nieuw

“Ik ben heel blij met de vele investeringen die BelOrta heeft gedaan in de fruitsector: een nieuwe verkoopzaal, nieuwe burelen, nieuwe verpakkingen, nieuwe rassen, het aanboren van nieuwe markten, mooie promotiecampagnes en nu deze nieuwe verpakkingsloods,” vertelt Deputé Inge Moors. “Als stadsbestuur zijn we heel trots op de nieuwe verpakkingsloods van BelOrta die op een termijn van 10 maanden werd gerealiseerd, dit toont nogmaals de slagkracht aan wanneer telers coöperatief samen naar de markt gaan” vult burgemeester Eric Awouters aan.

Duurzaamheid centraal

BelOrta is steeds een voortrekker geweest op vlak van duurzame verpakkingen en dat wordt nu ook doorgetrokken naar de nieuwe verpakkingsloods. Zo werd er bij de bouw gekozen om de loods zo goed mogelijk te isoleren en werden er energiezuinige luchtfilters geplaatst. Verder wordt het regenwater gebruikt in technische voorzieningen zoals in WC’s en bij poetsgelegenheden.  Daarenboven werd voorzien in een  Sprinklerton, waarin 650.000 liter water wordt opgeslagen dat gebruikt kan worden als bluswater bij calamiteiten.

“Door ruimte te laten voor eventuele toekomstige uitbreidingen, met onder andere op korte termijn het plaatsen van een middelgrote windmolen en  zonnepanelen, tonen we dat we nog verder willen groeien in Borgloon,” vervolledigt Philippe Appeltans, Directeur van BelOrta.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*