BelOrta ontvangt UNITAR-certificaat van VN

BelOrta werd op dinsdagmiddag 27 oktober 2020 tijdens de derde Voka Dag van het Duurzaam Ondernemen, die dit jaar online plaatsvond, geëerd met de titel “GDS-pionier”. Unitar (United Nations Institute for Training and Research) beloont bedrijven voor alle acties die in de afgelopen drie jaar zijn ondernomen in het kader van de 17 doelstellingen van duurzame ontwikkeling.

BelOrta kreeg de titel van SDG Pioneer tijdens de derde Voka Dag van Duurzaam Ondernemerschap op dinsdag 27 oktober. Vanaf dit jaar zullen bedrijven die zich de afgelopen 3 jaar met succes hebben gecommitteerd aan het Voka Charter voor Duurzame Ondernemingen (VCDO) worden erkend door UNITAR. Dit charter verplicht de bedrijven om verschillende maatregelen te nemen voor elk van de 17 doelstellingen van duurzame ontwikkeling. Bedrijven ontvangen het certificaat als ze binnen een periode van vijf jaar drie van de 17 VN-doelen bereiken.

Duurzaamheid is belangrijk voor BelOrta

Met deze prijs laat BelOrta zien dat duurzaam ondernemen van fundamenteel belang is. In de afgelopen jaren zijn veel problemen aangepakt, zoals het vervangen van conventionele verlichting in alle hangars door LED-verlichting, het opvangen en gebruiken van regenwater, het verminderen van individuele plastic verpakkingen, het bijdragen aan onderzoek en ontwikkeling ten behoeve van fabrikanten, het sponsoren van liefdadigheidsinstellingen, inclusief voor de eerste verkoop, acties ter bevordering van de tevredenheid en het welzijn van de werknemers, …

Velerlei vlakken

“Bij BelOrta beperkt duurzaam ondernemen zich niet tot enkele grote en zeer zichtbare acties. Het maakt deel uit van ons DNA als coöperatieve onderneming en vertegenwoordigt een belangrijke waarde voor elk van de 400 medewerkers van BelOrta. We passen het toe in elke actie, in elk proces. Natuurlijk zijn we erg blij met deze erkenning, maar het is geen doel op zich, maar eerder een motivatie om te ontwikkelen en duurzamer te worden”, zegt Wim Hubrechts, de duurzaamheidscoördinator van BelOrta.

Evolution Media Group #daarzorgikmeevoor

we willen geen derde golf meer

#daarzorgikmeevoor door EMG (= Evolution Media Group)

#daarzorgikmeevoor

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*