BelOrta kiest nieuwe raad van bestuur

Op donderdag 20 mei hebben de leden van BelOrta tijdens de algemene vergadering een nieuwe raad van bestuur verkozen. De leden van de raad van bestuur zetten zich in om BelOrta ook tijdens de volgende bestuursperiode als een toonaangevende coöperatie verder uit te bouwen en trouw te blijven aan de missie om een transparante en betrouwbare partner te zijn in het concentreren en vermarkten van verse groenten en fruit van en voor de producenten van de coöperatie.

De hele donderdagmiddag hebben onze leden digitaal en op een coronaproofe wijze gestemd. In samenwerking met een gespecialiseerde partner onderging ook de algemene vergadering een digitale make-over. Dankzij de nieuwste interactieve technologieën konden onze leden de vergadering van thuis uit volgen, vragen stellen, live stemmen, enz.

Onder het motto “redefining fruit and vegetables” focust BelOrta op voortdurende innovatie en het constant garanderen van de hoogste kwaliteit. Dankzij deze strategie werd vorig jaar een recordomzet van 480 miljoen euro gerealiseerd. De nieuwe raad van bestuur zal in deze richting verder werken en zal de samenwerkende leden steeds centraal stellen. BelOrta is en blijft immers een coöperatie van, voor en door boeren.

Teruggave

BelOrta heeft in 2020 een goed financieel resultaat neergezet. Daardoor konden boeren profiteren van een hoger rendement van de coöperatie. Op de algemene vergadering van aandeelhouders bleek dat de raad van bestuur de benodigde middelen voor 2021 al heeft toegewezen. Het grootste deel van de GMO-subsidies zal via producentgerichte maatregelen en collectieve investeringen terugvloeien naar de telers. Op die manier willen bestuur en directie de lijn van kostenverlaging voor alle trouwe fruittelers doortrekken zonder in te boeten aan dienstverlening en commerciële slagkracht. Op die manier zal de fundamentele doelstelling van de gemeenschappelijke marktordening (GMO) voor groenten en fruit worden bereikt.

Raad van bestuur is vernieuwd

De volgende 20 bestuurders zullen de komende jaren het beleid van BelOrta bepalen: Algoet Didier, Bertels Dirk, Bosschaerts Karel, De Keyser Bert, De Langhe Bart, De Wit Dirk, De Wit Koen, Groven Patrick, Hermans Geert, Magnus Johan, Nouws Peter, Pauly Mathieu, Raskin Danny, Reijnders Gert, Smets Marc, Van Apers Robin, Van Dessel Marja, Van Hauteghem Koen, Van Ingelgom Patrick en Vertommen Wim. Volgende week zal de nieuwe raad de voorzitter en de vice-voorzitters benoemen.

Met de installatie van de nieuwe raad van bestuur nam BelOrta ook afscheid van de volgende bestuurders: ondervoorzitter Cornelis Paul, Neven Guido, Peeters Bart, Puttemans Francis en Uytterhoeven Dirk. Op het einde van de algemene vergadering werden de uittredende bestuurders bedankt voor hun jarenlange inzet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*