BelOrta en Belgische Fruitveiling (BFV) bundelen krachten

De fruitveilingen BelOrta en Belgische Fruitveiling gaan in de toekomst nauwer samenwerken en meer integreren. Op die manier hopen de twee coöperaties meer slagkracht en rentabiliteit te bereiken voor de meer dan 1.400 aangesloten fruit- en groentetelers.

De eerste verkennende gesprekken vonden plaats in 2021, werden de afgelopen maanden verdiept en woensdag 23 februari 2022 werd een memorandum van overeenstemming ondertekend. “Deze intentieverklaring is een belangrijke stap. In totaal hebben we meer dan 1.400 actieve kwekers in heel België. Dit zal ons toelaten om onze hoofdgedachte te verfijnen: van, voor en door de producenten”, zeggen Philippe Appeltans, directeur van BelOrta, en Marc Grauwels, directeur-generaal van de BFV. In de volgende fase zullen de besprekingen zich meer toespitsen op de concrete initiatieven die voortvloeien uit de ondertekening van deze intentieverklaring.

Uitdagingen

Volgens Ludo Lousbergh en Dirk Bertels, voorzitters van de BFV en BelOrta, staan de telers voor enorme uitdagingen op het gebied van winstgevendheid, kostenbeheersing, duurzaamheid, innovatie en digitalisering. “Uit onze gesprekken bleek al snel dat we dezelfde langetermijnvisie delen en dat er veel overeenkomsten zijn op het vlak van bedrijfscultuur en waarden. Deze overeenkomsten sterken ons in de overtuiging dat we kunnen evolueren naar een intensieve samenwerking. Een belangrijke stap voor de ontwikkeling van de fruitsector”, aldus de twee voorzitters.

Omzet

BelOrta, met vestigingen in Sint-Katelijne-Waver, Borgloon en Zellik, is een Belgische coöperatie met meer dan 950 lokale fruit- en groentetelers. In 2021 realiseerde BelOrta een recordomzet van 497 miljoen euro. elOrta en BFV bundelen krachten, gevestigd in Sint-Truiden, Glabbeek en Vrasene, is een Belgische coöperatie van meer dan 470 lokale fruit- en groentetelers. In 2021 realiseerde de BFV een omzet van 95 miljoen euro.

Foto: BelOrta

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*