Belgische sappenmaker ‘The Juicy Group’ overgenomen door Jamaica Producers Group

De Oostvlaamse marktleider in verse sappen The Juicy Group is overgenomen door Jamaica Producers Group, een Jamaicaanse beursgenoteerde onderneming. De overname biedt groeimogelijkheden in België en daarbuiten.

The Juicy Group produceert 6,5 miljoen liter ultraverse sappen per jaar voor de Belgische horeca en retailers, onder de merken Pure en Charlie’s Juice en onder private label. De productiefaciliteit in Binche (Henegouwen) maakt ook groentesappen, smoothies en mocktails. De overname omvat ook dochteronderneming HPP Belgium, een pionier op het gebied van hogedrukpasteurisatie.

Vers groente- en fruitsap

Door de overname groeit de sapdivisie van Jamaica Producers tot een omzet van meer dan 100 miljoen euro, waarbij het bedrijf ernaar streeft een pan-Europese leider in verse sappen te worden, met de nadruk op groei in Frankrijk. De Juicy Group werd getroffen door de Covid-19 lockdowns, maar is nu weer winstgevend.

The Juicy Group groeide sterk onder de leiding van Guy Vanhauteghem en Hans Herpoel. Zij verkochten eerder hun belang in de West-Vlaamse producent van kleurpigmenten Cappelle Pigments, waarna ze in 2016 in The Juicy Group stapten. Na de overname zullen de managers Tom De Potter, Yves Devos en Stijn Vervisch aan boord blijven om het bedrijf verder uit te bouwen.

Jamaica Producers Group heeft een sterke sappendivisie, waartoe ook de Nederlandse sappenfabrikant Hoogesteger valt. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 24,4 miljard Jamaicaanse dollar. Het is momenteel bezig met een fusie met de Jamaicaanse holding PanJam, wat zou leiden tot de Pan Jamaica Group, een van de grootste conglomeraten in het Engelstalige deel van de Caraïben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*