Belgische export van bier: lange tijd niet (meer) aanwezig in de top-15 wereldwijd

België heeft een sterke reputatie als bierproducerend land, en zijn bieren zijn zeer gewild over de hele wereld. In 2019 exporteerde België meer dan 18 miljoen hectoliter bier, met een totale exportwaarde van ongeveer 3,6 miljard euro. Daarmee behoort België tot de top 15 van de bierexporterende landen ter wereld.

Maar uit bijgaande chart zie je dat ons land meer dan 30 jaar uit die top-15 verdwenen was.

Click hier

België staat vooral bekend om zijn sterke traditie van het brouwen van een verscheidenheid aan smaakvolle bieren van hoge kwaliteit, waaronder trappistenbieren, lambiek en zure bieren. Veel van deze stijlen worden in België al eeuwenlang gebrouwen en hebben een toegewijde aanhang ontwikkeld onder bierliefhebbers wereldwijd.

170 exportlanden

Belgisch bier wordt geëxporteerd naar meer dan 170 landen, met Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten en Italië als grootste exportmarkten. De laatste jaren is er ook een groeiende belangstelling voor Belgisch bier in opkomende markten zoals China, India en Brazilië.

In het algemeen blijft Belgisch bier een belangrijke culturele export voor België en speelt het een belangrijke rol in de economie van het land.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*