Belgische chocoladen fiets voor Départ van ‘Tour de France’

Over enkele dagen leven Brussel en België op het ritme van ‘Le Grand Départ’ en de eerste etappes van de Ronde van Frankrijk 2019. Sodexo, wereldleider in Quality of Life Services, is al 28 jaar partner van de Tour. Bovenop de 3.500 dagelijkse culinaire prestaties zorgt Sodexo dit jaar voor een typisch Belgische ‘chocolade kers’ op de taart. met een fiets in chocolade, ontworpen door twee zwaargewichten in de wereld van de Belgische chocolade.

Le Grand Départ van de Ronde van Frankrijk vindt op 6 juli plaats in Brussel. Michel Croisé, President van Sodexo Benelux, zal met de Belgische Chocoladefiets in het Village Départ du Tour een prachtig eerbetoon brengen aan de wielersport, aan de delicatessen en de knowhow van Belgische professionals. De fiets is vervaardigd door de beroemde chocoladeproducent Callebaut, sinds jaar en dag Sodexo-klant en -leverancier. De Belgian Chocolate Bike is een creatie van twee internationaal gerenommeerde chefs: Ryan Stevenson, die aan het hoofd staat van de Chocolate Academy Belgium en Davide Comaschi, winnaar van de World Chocolate Masters in 2013 en Global Creative Lead bij Callebaut. Het kostte beide heren 40 uren ieder om deze prachtige fiets uit 100% chocolade met een gewicht van 120 kg voor te bereiden.

Belgian Chocolate Bike

Hij werd gemaakt uit Belgische Callebaut-chocolade. De Belgian Chocolate Bike wordt tijdens de eerste etappe tentoongesteld in het Tourdorp, waarna hij tentoongesteld zal worden in het Belgian Chocolate Village te Brussel. Sodexo zal zich trouwens niet beperken tot deze spectaculaire en symbolische actie. De samenwerking tussen de Groep en de Tour de France loopt dan ook al vele jaren. Sinds 1991 gooit Sodexo als officiële restaurateur van de Ronde van Frankrijk al haar knowhow in de strijd om alle betrokken partijen bij ‘la Grande Boucle’ drie weken lang te verwennen: reclamekaravaan, organisatoren, begeleiders van de renners… Daarmee stellen de organisatoren van de Tour de medewerkers elk jaar opnieuw voor een logistieke uitdaging van formaat. Op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 juli, dus op de drie dagen dat de Ronde van Frankrijk België doorkruist, verzorgt een Sodexo-team met een zestigtal vertegenwoordigers van ‘Sodexo Sports & Loisirs France’ en zeven medewerkers van Sodexo België de catering in de VIP-dorpen aan de startplaats op alle drie de dagen en in de VIP-dorpen van de aankomstplaatsen op zaterdag 6 en zondag 7 juli. Daarnaast bereidt het team dagelijks 350 maaltijden en een lunch voor de begeleiders van de renners, staat het in voor de VIP-prestaties in de tenten langs het parcours, en zorgt het voor lunchbags voor de leden van de reclamekaravaan.

Uniek chocoladedessert

Chef en Oostendenaar Steve Passchyn verzekert de Belgische chocoladetoets. Deze Executive Chef bij Sodexo België kreeg zijn opleiding bij hoog aangeschreven huizen, zoals de Sea Grill in Brussel (**Michelin). Hij bedacht speciaal voor de Tour een chocoladedessert, dat exclusief in de verschillende VIP-dorpen wordt geserveerd. De samenstelling? Wij zijn gebonden aan discretie, maar kunnen wel een tip van de sluier oplichten. Het gaat om abrikoos, omhuld met chocolademousse en geserveerd in een kopje van… chocolade. Een zero waste dessert made in Belgium!

Strijd tegen afval

Zo komen we naadloos bij een ander aandachtspunt van Sodexo naar aanleiding van de passage van de Tour in België: de strijd tegen het afval. Benoit Vernaillen, culinair verantwoordelijke bij Sodexo, leidt alles in goede banen. Zo zijn de maaltijdborden gemaakt van karton en rieten pulp en de lunchzakken worden geserveerd in kraftzakken met gerecycleerde servetten. “De grootste uitdaging voor Sodexo is het aanbieden van maaltijden met een lekkere smaak en geur, op basis van verse, lokale seizoensproducten, en dat voor zo’n massa mensen én met respect voor het leefmilieu. De Group kan deze uitdaging met succes aangaan dankzij haar ervaring met de meest prestigieuze sportevenementen ter wereld. Ik stel met genoegen vast dat steeds meer sportieve evenementen aandacht schenken aan het milieu. Een prima signaal om het massaal opgekomen publiek te sensibiliseren.” vertelt Benoit Vernaillen.

Hoe dan ook, dergelijke rondreizende logistieke en culinaire huzarenstukjes zijn slechts mogelijk dankzij de onafgebroken inzet van de Sodexo-medewerkers, bij wie de zin voor dienstverlening en kwaliteit in het bloed zit. Tijdens de Belgische etappes van de Ronde van Frankrijk 2019 zal Sodexo het beste van haarzelf geven om een kwalitatieve catering te bieden met de heerlijke en ongeëvenaarde smaak van chocolade. Over de Tour: 3.500 dagelijkse culinaire prestaties bereid en geserveerdSodexo, de officiële cateraar van de Tour, tekent aanwezig voor elke etappe van de wedstrijd en elke dag voor ruim3.500 culinaire prestaties (bereiden en serveren):

•1 700 genodigdenin het Start-dorp

•500 maaltijdenen diverse prestaties

•800 tussendoortjes voor onderweg

•500 personen onthaald uit 3 bussen aan de aankomst, elke dag aarlijks meer dan 2050 ton geleverd voor de Ronde van Frankrijk en 60 Sodexo-medewerkers dagelijks in de weer voor de Tour

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*