Belgische brouwers verheugd over steunpakket horeca


Belgian Brewers Federation
is verheugd over de aankondiging van de federale regering dat zij een pakket steunmaatregelen ten belope van 835 miljoen euro goedkeurt ten behoeve van de horeca en de sectoren die het meest door de gezondheidsmaatregelen worden getroffen.

De horecasector en zijn toeleveranciers zijn inderdaad hard getroffen door de sluiting van de voorbije maanden. Deze steun is dan ook van essentieel belang om de sector in staat te stellen zijn heropening en herstel te waarborgen wanneer de beperkingen worden opgeheven.Belgische Brouwers verwelkomt in het bijzonder de aankondiging van een tijdelijke BTW-verlaging naar 6%, een vermindering van de sociale zekerheidsbijdragen en een vrijstelling voor de betaling van de jaarlijkse vakantie bijdrage in de horecasector. Deze maatregelen, een vraag die ook sterk gesteund werd door Belgische Brouwers, zullen de horeca wat ademruimte bieden.

Heropening

Hoewel de beste steun voor de sector een zo spoedig mogelijke volledige heropening zou zijn, zullen deze maatregelen ook de heropening vergemakkelijken wanneer deze plaatsvindt door te zorgen voor de nodige liquiditeit voor de eerste bestellingen. De brouwerijsector is sterk afhankelijk van de vitaliteit van de horecasector. Voor Belgische Brouwers is het dan ook van even groot belang dat de heropening onder de best mogelijke omstandigheden kan gebeuren.

Met het oog op de nakende heropening wacht Belgische Brouwers nog steeds op volledige duidelijkheid wat de datum en de te volgen protocollen betreft. Zij zullen de besprekingen over dit onderwerp actief blijven volgen en zijn beschikbaar om, gezien hun ervaring, een bijdrage te leveren. Krishan Maudgal directeur van de vzw Belgische Brouwers, voegt hieraan toe: “In overleg met de horecafederaties en de federaties van de horecaleveranciers wil Belgische Brouwers de constructieve dialoog met de beleidsmakers voortzetten.”

Auteur: Geert Van Lierde

beeld: Linked IN

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*