Belgische brouwerijen presteren opnieuw uitstekend op de World Beer Awards

Brouwerij Palm, Brouwerij De Hoorn en Rodenbach halen zomaar even 3 maal goud, 8 maal zilver en 6 maal brons binnen op de World Beer Awards. Cornet Alcoholfree, Rodenbach Grand Cru en Rodenbach Alexander mogen zich Country Winner Belgium noemen. Gouden Carolus Classic (Brouwerij Het Anker) werd verkozen tot country winner in de categorie ‘Dark Beer Strong’ bij de World Beer Awards 2022.

Ook Brasserie du Bocq haalt drie bronzen medailles. Gigant en Zeevonk uit West-Vlaanderen worden elk bekroond met een bronzen medaille. Brasserie Du Bocq ontvangt drie bronzen medailles. En Cornelissen uit Bre wint driemaal zilver!

De World Beer Awards (WBA) in Londen, algemeen erkend als een van de grootste professionele biercompetities in Europa, heeft de individuele landenwinnaars, evenals de gouden, zilveren en bronzen medaillewinnaars voor 2022 bekend gemaakt. Gebruikmakend van de expertise van meer dan 200 internationale juryleden, zorgt de WBA ervoor dat elk bier zowel streng als eerlijk wordt beoordeeld. De winnaars krijgen nu nog de kans om eind augustus tot ’s werelds beste in hun stijl en categorie te worden bekroond

3 Country Winners: Cornet Alcolholfree, Rodenbach Alexander, Rodenbach Grand Cru.

3 Gouden medailles: Cornet Alcolholfree, Rodenbach Alexander, Rodenbach Grand Cru

8 Zilveren medailles: Rodenbach Classic, Rodenbach FruitAge, Palm, Palm 0.0, Estaminet Refined Lager, Estaminet 0.0, Steenbrugge Wit, St Pierre Blond

6 Bronzen medailles: Cornet Oaked, Cornet Smoked, Rodenbach Vintage, Rodenbach Caractère Rouge, Brugge Tripel, Steenbrugge Bruin

Gouden Carolus

Gouden Carolus Classic werd verkozen tot country winner in de categorie ‘Dark Beer Strong’ bij de World Beer Awards 2022. 🏆

Brasserie du Bocq Blanche de Namur TdM Gauloise Triple Moine

·
!! WORLD BEER AWARD 2022 !!
🥉! BRONZE medal for our NAMUR WHITE! 🥉
🥉! Bronze medal for our BLANCHE DE NAMUR! 🥉
🥉! Bronze medal for our WHITE NAMUR! 🥉

Bavik Pils

Haal die Bavik Super Pils uit de frigo en vier mee! De brouwerij Bavik is met zijn pils is voor het tweede jaar op rij verkozen tot Beste Pils van België op de World Beer Awards! Daarbij vielen ook andere bieren van Brouwerij De Brabandere in de prijzen: Demi de Mêlee werd het beste Blonde bier van België en won goud in de categorie Belgian Style Blonde en RED by Petrus kreeg een bronzen medaille als fruitbier.

Lees meer

Gigant haalt brons met zijn licht bier Juicy Blue

Na het grote succes van vorig jaar heeft het Gigant-bier van De Panne alweer een medaille gewonnen op de World Beer Awards 2022. Juicy Blue, een Session Sour IPA, werd bekroond met de Belgische Bronze Award.

Gigant staat bekend om zijn ongewone aroma’s met onder meer Japanse hop, Noorse gist en Spaans zeewier. Juicy Blue is een licht bier met citrustoetsen en 4,4 volumeprocent alcohol.

https://gigantisgreat.com/

Zeevonk: lekker pilsje

Een half jaar geleden werd Zeevonk, een lokaal en toegankelijke pils van eigen bodem in De Panne gelanceerd. Naar verluidt was het pils ook erg populair op de World Beer Awards 2022, waar het brons won in de categorie Belgian Style Blonde.

Magnus Opum van Abdijbrouwerij Grimbergen haalt zilver

Het champagnebier Magnus Opum van de microbrouwerij “Abdijbrouwerij Grimbergen” heeft zilver gewonnen in zijn categorie op de World Beer Awards. Dit bier maakt nog steeds kans om tijdens de finale op 25 augustus de titel van “beste rauwe bier” ter wereld in de wacht te slepen.

Brouwerij Cornelissen uit Limburg scoort

De bieren Herkenrode, Limburgse Witte en Kriekenbier van brouwerij Cornelissen uit Bree werden in Londen bekroond. Ze krijgen alle drie een zilveren plak!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*