Beleaf Plantbetter: plantaardig alternatief voor boter, ideaal voor industriële bakkerij en productie

Bunge, een producent uit de USA van vetten, lanceert Beleaf Plantbetter als een plantaardig alternatief voor zuivelboter, vanwege een groeiende vraag naar milieuvriendelijke alternatieven. Het bedrijf merkt op dat voedselproducenten en bakkers op zoek zijn naar plantaardige opties die de veelzijdigheid van traditionele zuivelboter evenaren en gemakkelijk in hun productieproces kunnen worden geïntegreerd.

De ontwikkeling van Beleaf Plantbetter richt zich op het bereiken van vergelijkbare beluchting, volume en smaak als zuivelboter, vooral belangrijk voor producten zoals croissants. Bunge claimt dat dit alternatief de veelzijdigheid en kwaliteit van boter combineert met lagere kosten dan zuivelboter.

Smaak en productie: optimaal

Om de gelijkenis te testen, liet Bunge de plantaardige boter blind proeven in drie landen, waarbij panelleden niet wisten welke variant ze proefden. Het bedrijf beweert ook dat producenten met dit alternatief kosten kunnen verlagen en minder last hebben van prijsschommelingen bij zuivelboter, terwijl ze het gemakkelijk in hun productieproces kunnen implementeren.

Bakkerij

Beleaf Plantbetter bevat ingrediënten zoals kokosnoot, cacaoboter, koolzaad en lecithine, met vergelijkbare smeltende eigenschappen als zuivelboter. Het richt zich met name op toepassingen in de bakkerij, hoewel Bunge ook plannen heeft voor andere zuivel- en zoetwarentoepassingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*