Batteliek opent in Sint-Jozefkerk in Battel

Microbrouwerij, -stokerij en limonaderij Batteliek opende op zaterdag 26 maart haar deuren in de voormalige kerk van Battel, Mechelen (stad). Brouwerij Het Anker, gekend voor de Gouden Carolus-bieren en whisky, kocht de kerk eind 2019. Na grondige verbouwingen opent de wondere wereld van Batteliek nu haar deuren.“

Het was een uitdaging om de voormalige Sint-Jozefkerk om te bouwen,” zegt Charles Leclef, eigenaar van Het Anker. “We hebben een kelder gegraven en met mezzanines gewerkt om zowel de brouw- als de stookinstallatie in de beschikbare ruimte in te passen. Daarnaast wilden we genoeg plaats overhouden om er een ontmoetingsplaats met eet- en drinkgelegenheid van te maken. Op die manier blijven we de link met de inwoners van Battel behouden.”Die inwoners blijven door de oprichting van een vzw inspraak houden in wat er met de kerk gebeurt. “Dat is atypisch, maar wij vonden dat heel belangrijk vanuit de filosofie van Het Anker,” legt Leclef uit.

Bart Somers en Charles Leclef

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers: “Vlaanderen ondersteunt lokale besturen die kerken een nieuwe herbestemming geven. Stad Mechelen neemt hier het voortouw in, met onder meer de bibliotheek in het Predikheren, hotel Martin’s Patershof en het nieuwe cultuurhuis in de Heilig Hartkerk. Met Batteliek is Mechelen opnieuw een parel rijker. Ondernemer in hart en nieren Charles Leclef, maakt van Sint-Jozefkerk een nieuwe ontmoetingsplaats en een microbrouwerij. Met respect voor historische elementen, en blik op de toekomst. Ook de blijvende inspraak van de inwoners van Battel juich ik toe. Een mooi en aantrekkelijk project, Mechelen ten voeten uit.” Wie graag nieuwe bieren en andere dranken ontdekt, zit goed bij Batteliek. Je kan er op ontdekkingsreis, want niet alleen de bieren maar ook de elixirs van de microstokerij en vruchtensiropen uit de limonaderij komen verrassend uit de hoek. Vanaf september volgt ook een gevarieerd aanbod brouw- en stookworkshops, waarbij bezoekers hun creaties kunnen laten borrelen in de brouw- of stookketels van Batteliek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*