Barry Callebaut krijgt nieuw Global Distribution Centre in Lokeren

‘s Werelds grootste fabrikant van cacao- en chocoladeproducenten kiest voor een nieuw Global Distribution Centre (GDC) in Lokeren, dat vastgoedbedrijf WDP zal ontwikkelen. De logistieke hub is goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000m² en bestaat zowel uit een laagbouwmagazijn als een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn. Het GDC ligt in het nieuwe bedrijventerrein E17/4.

Het GDC moet de activiteiten van Barry Callebaut in België verder veranderen als logistieke hub voor de wereldwijde distributie van chocolade die de fabrikant produceert. Op de nieuwe locatie wil Barry Callebaut de activiteiten, die vandaag plaatsvinden op verschillende locaties in de regio Aalst, centraliseren, rekening houdend met de sterke groei van de groep. Ook worden de vervoersstromen geoptimaliseerd door een aangepaste in- en outboundstroom van de productiesite in Wieze, waarbij zowel afgewerkte als ruwe producten doorheen het logistieke proces gebundeld zullen worden. De huidige 85 medewerkers blijven aan de slag. Op basis van de voorziene groei van de activiteiten in het GDC voorziet Barry Callebaut een personeelsuitbreiding van zodra de site operationeel is.

Energieneutraal

De logistieke hub zal volledig energieneutraal opereren en zal BREEAM Outstanding gecertificeerd worden, met onder meer lage levenscycluskosten, zonnepanelen, geothermie en laadpalen voor elektrische voertuigen. WDP voorziet een investering van ca. 100 miljoen euro, inclusief de investeringen voor de automatisering. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2021. Barry Callebaut zal het GDC huren op basis van een langetermijncontract.

Bron: Value Chain/FI

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*