Barry Callebaut breidt activiteiten uit in Rusland

De Barry Callebaut Group heeft een overeenkomst getekend om Inforum, een vooraanstaande Russische B2B producent Inforum van chocolade, coatings en vullingen over te kopen. Deze strategie versterkt Barry Callebauts aanwezigheid en productiecapaciteit in de snelgroeiende markt, om zijn toegevoegde waarde te vergroten en zijn marktpenetratie in GOS-landen en exportmarkten te vergroten.

Inforum werd in 1989 opgericht door ondernemers, waaronder Evgeny Bulytov. Het bedrijf begon zijn bedrijf met de verkoop van cacaoproducten. De omzet in 2017 bedroeg RUB 5,1 biljoen (CHF 86 miljoen / EUR 77 miljoen). Het bedrijf heeft een site in Kasimov, Ryazan Oblast (285 km ten zuidoosten van Moskou) en meer dan 300 werknemers, die overgedragen worden aan Barry Callebaut na voltooiing van de transactie.

Barry Callebaut in Rusland

Na enkele jaren van handelsbetrekkingen met Rusland, besliste Barry Callebaut om een chocoladfabriek in Chekhov, Moskou Oblast (60 km ten zuiden van Moskou) te bouwen. Die werd operationeel in 2007. De fabriek heeft ook een Chocolate Academy ™ centrum – een training centrum voor professionele gebruikers van chocolade – in Moskou. Barry Callebaut heeft momenteel ongeveer 80 mensen in dienst in Rusland.

Overname Inforum

De overname van Inforum zal Barry Callebaut in staat stellen om zijn aanwezigheid en productiecapaciteit in Rusland aanzienlijk uit te breiden. Zo zullen ze ’s werelds op een na grootste chocolaterie-banketbakkerij qua volume worden.

Rusland is een traditionele chocolademarkt en heeft volgens Euromonitor een consumptie van 4,8 kg per hoofd van de bevolking. Volgens Nielsen1 liggen de groeipercentages qua volume beduidend boven de wereldwijde markt voor chocoladesnoepgoed.

Antoine de Saint-Affrique, CEO van de Barry Callebaut Group, zei: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met zo’n gevestigde, lokaal verankerde Russische onderneming.”

Evgeny Bulytov, directeur strategische ontwikkeling van Inforum, voegde hieraan toe: “Ik ben erg trots op de geweldige chocoladehandel die we de afgelopen drie decennia hebben opgebouwd. Onze overeenkomst met Barry Callebaut zal de succesvolle toekomst van Inforum en ons team verzekeren als onderdeel van een grote, internationale groep. We houden echt van de zakelijke principes en de teamgeest waarop Barry Callebaut is gebaseerd. Een van de mede-oprichters, Victor Voitov, blijft verbonden aan het bedrijf als de toekomstige voorzitter van de raad van Barry Callebaut Rusland. Hij zal actief  de integratie van Inforum in de Barry Callebaut Group tijdens de overgangsperiode blijven ondersteunen. “

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*