Astra Sweets neemt Roodthooft Confiserie over

.
Zoetwarenfabrikant Astra Sweets neemt Roodthooft over, een bedrijf dat actief is in dezelfde sector. Nog maar vijf jaar geleden verhuisde Roodhooft naar het industrieterrein van Turnhout. Beide bedrijven zijn daardoor buren geworden en nu gaan ze samen verder.

Astra Sweets is sinds 1987 actief in de zoetwarenbranche. Dertig jaar geleden nam het Belgica TOP over, de voorloper van de huidige Ufo-fabriek. Astra Sweets is een van de weinige producenten van zure hosties ter wereld. Later volgden nog overnames van onder meer de spekkenfabriek in het Nederlandse Harlingen en van het eveneens Nederlandse van Wandelen, producent van hard boiled candy of Rocket Balls.

Confiserie Roodthooft werd opgericht in Antwerpen in 1925. Zijn bekendste product is ongetwijfeld het koffiesnoepje Mokatine. In de volksmond worden ze Arabierkes genoemd, naar de figuur die op de verpakking staat. In 2016 verhuisde het bedrijf naar de voormalige Heinz-fabriek in Turnhout.

Concurrentie voor zijn

Oorspronkelijk waren Astra en Roodthooft onderhandelingen begonnen om samen te werken. “Maar een overname geeft ons de kans om onze producten breder op de markt te brengen en een grotere markt aan te boren,” legt Patrick Stoops, CEO van Roodthooft uit. “Daarnaast merk ik dat Astra veel nadruk legt op waarden die wij ook hoog in het vaandel hebben staan, zoals kwaliteit.”

“Innovatie is een van de belangrijkste drijfveren in de zoetwarenindustrie”, voegt Filip Vanherpe, CEO van Astra Sweets, toe. “Als we onze krachten bundelen, kunnen we de concurrentie een stap voor blijven. Ik bewonder de mooie en unieke producten van Confiserie Roodthooft. De kennis die Patrick in de loop der jaren heeft vergaard, opent voor ons veel nieuwe perspectieven.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*