Astra Sweets neemt de Nederlandse snoepproducent van Wandelen over

Astra Sweets uit Turnhout (België), een groeiend familiebedrijf in de zoetwarensector, heeft de Nederlandse snoepproducent van Wandelen overgenomen. Deze overname past binnen de innovatiestrategie van Astra Sweets en versterkt de marktpositie binnen de zoetwarensector.

Filip Vanherpe, CEO van Astra Sweets: “Bij Astra Sweets willen we ons blijvend onderscheiden met unieke kwalitatieve producten. Toen we benaderd werden door Hans van Wandelen, zaakvoerder van van Wandelen, waren we meteen overtuigd van de meerwaarde van hun bekende Rocket Balls voor ons productgamma. Astra Sweets heeft de ambitie om het assortiment van de Rocket Balls verder te ontwikkelen en om het product ook aan te bieden in andere markten, dit middels proactieve sales en marketinginspanningen.”

Rocket Balls

Van Wandelen is voornamelijk gekend om hun kogelvormige snoepjes, de Rocket Balls. Dit zijn ronde snoepjes met elk een eigen smaak en een ware smaaksensatie wanneer het poeder binnenin vrij komt. De salmiakkogel is de meest bekende, maar de Rocket balls zijn beschikbaar in tal van smaken zoals aardbei, appel, bramen, citroen, cola en watermeloen. De meest populaire verpakking is de strip verpakking met 5 kogels die met een toonbankdisplay in de kijker kan gezet worden. Ze zijn ook beschikbaar in silo’s voor losverkoop en in zakjes van 200 gram voor verkoop in de retail. 

De overname zal verlopen in nauwe samenwerking met Hans van Wandelen, de huidige zaakvoerder. Tegelijkertijd wordt er gezocht naar een Productie Manager die na de overname de operationele leiding op zich zal nemen. Het huidig personeel zal mee overgenomen worden.

Over Astra Sweets

Astra Sweets brengt de snoepgoedsector op smaak. Vanuit Turnhout (BE) en Harlingen (NL) maken ze dagelijks consumenten in meer dan 25 landen blij met hun heerlijke snoepjes. Ze ontwikkelen en produceren voornamelijk private label producten, maar hebben ook sterke merken in hun portfolio, waaronder het merk Frisia. Binnen 3 productcategorieën: gums, mallows en UFO’s spelen ze in op trends én ontwikkelen eigenhandig nieuwe trends om zo opdrachtgevers alle kansen te bieden en om de consument te verrassen. Innovatie, kwaliteit en service spelen daarbij een belangrijke rol binnen de organisatie.

Over van Wandelen B.V

De suikerwerkfabriek van Wandelen B.V. werd opgericht in de jaren ‘30 door Jan van Wandelen. Hij begon in Amersfoort met het produceren van ambachtelijk snoepgoed. Wijnballen, zuurstokken en ijsbonbons werden met de hand gemaakt in een kleine werkplaats. Zijn zoon Loek van Wandelen nam de werkplaats in de jaren ’50 over en bedacht het nu bekende Oud-Hollandse snoep: drop-, kaneel- en pepermuntpinkels en roomboterwafeltjes. Kleinzoon Hans van Wandelen stond mee aan de basis van de gekende “kogel” of Rocket Balls. Ronde snoepjes met ieder een eigen smaak en een ware smaaksensatie wanneer het zure of salmiak poeder binnenin vrij komt. De kogels werden zo’n groot succes, dat er in 1984 een nieuwe fabriekshal in Nijkerk werd geopend waar de productie vandaag de dag nog steeds plaats vindt. De kogels worden niet alleen in eigen land verkocht, maar zijn ook populair in Scandinavië, Duitsland en de rest van de Benelux.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*