Artevelde brouwerij opent in augustus

Brouwerij Huyghe – bekend van paradepaardje Delirium Brewery – kondigde al eerder aan dat het recht tegenover het stadhuis van Gent een microbrouwerij zou openen: de Stadsbrouwerij Artevelde. Daardoor zal er in hart van Gent opnieuw een écht Gents bier worden gebrouwen. De voorbereidende werken aan het gebouw zijn intussen afgerond en de transformatie nadert een nieuwe fase: de installatie van de gist- en lagertanks, lucht-en koelcompressoren en de brouwmodule.

Die installatie was technisch huzarenstukje. Zeven tanks werden woensdag 23 maart 2022 met een kraan over het gebouw getild om dan via de achterzijde in het gebouw te belanden. Donderdag gingen de brouwmodule, de lucht- en koelcompressor en een koudwatertank van 2000 liter de lucht in. Al het brouwmateriaal komt rechtstreeks uit Duitsland, van bij brouwspecialist Caspary. De microbrouwerij zal uiteindelijk ook een café en restaurant huisvesten, waar er uiteraard Artevelde uit de tap zal vloeien. Na de ingebruikname zal de microbrouwerij 1 brouwsel van 10 hectoliter per dag produceren, met een jaarcapaciteit van 2.000 hl.

Artevelde bier: van en voor Gent

In eerste fase worden drie verschillende bieren aangeboden. Initiatiefnemer Alain De Laet verwacht de Artevelde-brouwerij in augustus te kunnen openen. “Het wordt een brouwerij van en voor Gent. Daarmee zijn wij de eerste echte brouwerij in hartje Gent. Twee andere, volwaardige, brouwerijen bevinden zich aan de stadsrand en focussen respectievelijk op brouwen voor derden of het quasi wekelijks brouwen van een ander bier in beperkte oplage. Overige spelers brouwen niet in Gent maar laten hun bieren elders brouwen”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*