Arnaud Bonnel, CEO van Food’n Joy, wordt de nieuwe voorzitter van Fevia Wallonië

Arnaud Bonnel, baas van Food’n Joy, wordt de nieuwe voorzitter van de federatie van de voedingsindustrie in Wallonië. Een sector die weer volop in de lift zit. “Wij moeten onze Belgische voeding op de exportenmarkten in Amerika en Azië zien te verkopen!”, aldus Bonnel.

De levensmiddelenindustrie heeft kort na elkaar drie grote crises doorgemaakt, eerst de Brexit, daarna de Covid en nu de duizelingwekkende stijging van bepaalde grondstoffen. Een drievoudige crisis waar veel bedrijven hard onder te lijden hadden en waarvan ze net zo goed helemaal niet hersteld hadden kunnen zijn. “Je moet het moreel en de soliditeit hebben om weer op de been te komen en opnieuw te beginnen,” geeft Arnaud Bonnel toe. “Onze producten zijn van hoge kwaliteit en hebben een uitstekende reputatie, maar wij moeten erin slagen ze op de exportmarkt te verkopen, in de Verenigde Staten en in Azië. “


Nieuwe voorzitter van Fevia Wallonia

De baas van Food’n Joy nam op 23 september het voorzitterschap van Fevia Wallonie, de federatie van de voedingsindustrie in Wallonië, over van Guy Paternoster, de CEO van Raffinerie Tirlemontoise. Een baas van een KMO volgt dus het hoofd van een grote multinational op. Een paradigmaverschuiving voor de beroepsfederatie, die gewoon de realiteit op het terrein weerspiegelt. “Meer nog dan in andere sectoren bestaat de Waalse voedingsindustrie hoofdzakelijk uit KMO’s”, zegt Bonnel.

Bron:L’Echo

Beelden: Google My Business, LinkedIn

1 Comment

  1. ik sta versteld dat er nog naamgenoten in Belgie zijn en dan ook nog in de Food, waar ik ook een carrière van 37 j al heb ,en nu op zoek ben naar een nieuwe uitdaging, mss dat we ’s contact kunnen leggen voor een gesprekje???

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*