Anuga 2023 overtreft verwachtingen en verstevigt haar positie als beurs van wereldformaat in de voedingsmiddelen- en dranken

Met het overkoepelende thema “Duurzame Groei” blijft Anuga, ’s werelds belangrijkste en grootste handelsbeurs voor voedingsmiddelen en dranken, ongeëvenaard en bewees gedurende vijf opmerkelijke dagen de ultieme place tot be te zijn voor de industrie.

De sterke deelnamecijfers vertellen het verhaal: met ongeveer 140.000 vakbezoekers uit 200 landen en ongeveer 7.900 exposanten uit 118 landen overtrof deze wereldwijde beurs alle verwachtingen. Aan de exposantenkant bereikte de internationale vertegenwoordiging maar liefst 94 procent, terwijl de bezoekerskant een recordaantal van 80 procent bereikte, waardoor Anuga internationaler is dan ooit en het voortdurende succes onder de wereldwijde voedselevenementen wordt bevestigd. Gerald Böse, CEO van Koelnmesse GmbH, benadrukte Anuga’s langdurige positie als de onbetwistbare leider in de industrie.

“Door de decennia heen heeft Anuga zich stevig gevestigd als nummer één. De huidige editie is een bewijs van onze kwaliteit en relevantie in een snel evoluerende sector. We zijn trots op het verenigen en versterken van de wereldwijde voedingsmiddelen- en drankengemeenschap onder de vlag van Anuga.”

Gerald Böse, CEO van Koelnmesse GmbH,

Duurzaamheid

Dit jaar legde Anuga onder het thema “Duurzame groei” een sterke nadruk op duurzaamheid en verantwoord grondstoffenbeheer. Deskundigen van over de hele wereld presenteerden een indrukwekkende reeks benaderingen, variërend van optimalisatie van de toeleveringsketen tot ethische voedselproductie. Dit toonde de niet aflatende inzet van de industrie voor duurzame ontwikkeling en het aanpakken van wereldwijde uitdagingen.

“Als ’s werelds grootste handelsbeurs voor voedsel en dranken geeft Anuga 2023 een belangrijke boodschap af over de toekomst van de voedingsindustrie. Het bevordert de dialoog en samenwerking tussen bedrijven, organisaties, economie, wetenschap en politiek om gezamenlijk vorm te geven aan een duurzame en veelbelovende toekomst,” voegde Gerald Böse toe.

Wereldleider

Björn Fromm, voorzitter van de Federale Vereniging van de Duitse Levensmiddelenhandel (BVLH), prees ook de wederopstanding van Anuga en zei: “Anuga is op indrukwekkende wijze teruggekeerd en bewijst dat het met recht ’s werelds toonaangevende beurs voor de levensmiddelenindustrie is. Degenen die het gevarieerde programma van dichtbij hebben gevolgd en de vele innovaties hebben bekeken, hebben gezien dat de beurs de trend zet. “Duurzame groei”, het leidende principe van Anuga 2023, was praktisch tastbaar in elke hal. Als BVLH-voorzitter kijk ik ernaar uit om Anuga verder te ontwikkelen als medeorganisator en zo bij te dragen aan het uitbreiden van haar leidende rol onder de wereldwijde voedingsbeurzen.”

Anuga Horizon Conferentie

Dit jaar gaf de beurs een nieuwe impuls aan de toekomst van de voedingsmiddelenindustrie door middel van een divers evenementen- en congresprogramma, samen met de Anuga HORIZON Conferentie. Deskundigenpanels behandelden de belangrijkste zorgen van de industrie, terwijl nevenevenementen georganiseerd door entiteiten zoals EIT Food en UNIDO extra perspectieven en oplossingen boden. Anuga toonde ook haar rol als bron van kennis en knowhow door opkomende en lopende trends te laten zien.

Bezoekers

De exposanten prezen de hoge kwaliteit van de bezoekers, met toonaangevende spelers in de retail en de foodservice-sector die de wereldwijde beurs bezochten. Met name grote foodretailers, waaronder Amazon, Aeon Co, Aldi, Auchan, Carrefour, Coop, Cosco Wholesale, Colruyt Group, Lidl & Kaufland, Metro, Mercadona, Migros, Rewe, Spar en Walmart waren allemaal vertegenwoordigd. Vanuit het oogpunt van bezoekers waren het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland, Spanje en Turkije de sterkste Europese landen, terwijl buiten Europa Brazilië, China, Japan, Korea en de Verenigde Staten tot de meest vertegenwoordigde landen behoorden.

De toekomst vormgeven met Anuga HORIZON

Anuga HORIZON nam dit jaar voor het eerst de vorm aan van een conferentie. Internationale industrie-experts, thought leaders en besluitvormers kwamen samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Inspirerende presentaties en paneldiscussies belichtten de nieuwste trends, uitdagingen en oplossingen in de sector.

Ethan Brown, CEO van Beyond Meat, sprak zich positief uit over Anuga HORIZON: “Het was fantastisch om tijdens de Anuga HORIZON Conferentie in contact te komen met zo’n vooruitstrevend publiek en direct te communiceren met Duitse en Europese consumenten. Zij nemen het voortouw in de overgang naar plantaardige vleesalternatieven en plantaardige diëten, die cruciaal zijn voor onze planeet.”

“Anuga HORIZON bleek een uitstekend platform te zijn voor diepgaande discussies die verder gingen dan oppervlakkige small talk. Een veelheid aan perspectieven kwam samen, ondersteund door een indrukwekkende diversiteit en wereldwijd bereik. Dit evenement straalde positieve energie en een gedeelde drang naar innovatie uit”, aldus Richie Gray, Vice President en Global Head Snack Futures bij Mondeléz International.

Richie Gray, Vice President en Global Head Snack Futures bij Mondeléz International.

“Anuga HORIZON bleek een uitstekend platform te zijn voor diepgaande discussies die verder gingen dan oppervlakkige small talk. Een veelheid aan perspectieven kwam samen, ondersteund door een indrukwekkende diversiteit en wereldwijd bereik. Dit evenement straalde positieve energie en een gedeelde drang naar innovatie uit”, aldus Richie Gray, Vice President en Global Head Snack Futures bij Mondeléz International.

Campagne “WeAreAnuga” versterkt de beursgemeenschap


In een tijdperk waarin de wereld van voedsel steeds mondialer wordt en het belang van duurzaamheid en gezonde voeding toeneemt, stimuleert Anuga de uitwisseling van ideeën tussen mensen uit verschillende culturen, industrieën en interesses, niet alleen in Keulen maar ook op satellietevenementen over de hele wereld. Deze eenheid wordt ook weerspiegeld in de campagne “#weareAnuga”, die voor de editie van 2023 is gelanceerd. De meest toonaangevende beurs ter wereld ging viral op sociale media met in totaal 2,5 miljoen views tijdens de hele duur van de beurs.

Anuga in getallen


Aan Anuga 2023 namen 7.850 bedrijven uit 118 landen deel op een bruto tentoonstellingsoppervlakte van 300.000 vierkante meter. De internationale vertegenwoordiging onder exposanten bedroeg 94 procent en de beurs trok ongeveer 140.000 vakbezoekers uit 200 landen, waarvan 80 procent van overzee kwam.

De volgende Anuga vindt plaats van 4 tot 8 oktober 2025.

E

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*