Anthony Botelberge volgt Jan Vander Stichele op als Fevia-voorzitter

Tijdens de jaarvergadering 2021 werd Jan Vander Stichele (Lotus Bakeries) gehuldigd als afscheidnemend Voorzitter. Hij zal worden opgevolgd door Anthony Botelberge, CEO van Frigilunch en voorzitter van BreMA, de Belgische federatie voor bereide gerechten.

Vander Stichele kijkt terug op een turbulente tijd als voorzitter van Fevia, met Brexit, de coronacrisis en de nu sterk stijgende grondstofprijzen en productiekosten. “Ik wil Jan Vander Stichele in het bijzonder bedanken voor de manier waarop hij het Fevia team door een turbulente periode heeft geleid,” vertelde CEO Bart Buysse.

“Na een veelbelovende start van 2019 met een recordjaar voor de Belgische voedingsindustrie, moesten we al snel in een soort permanente crisismodus gaan. In een tijd als deze is het buitengewoon bevredigend om constructief te kunnen samenwerken met een voorzitter om de sector zo ongeschonden mogelijk door de coronastorm te loodsen”.

Nieuwe duurzaamheidsroadmap

Foto: Anthony Botelberge

In de komende drie jaar zal de nieuwe voorzitter Botelberge op deze weg voortgaan. “Met de nieuwe roadmap voor duurzaamheid wil ik een leidende rol spelen bij het vormgeven van een duurzaam voedselsysteem in de komende jaren”, zei hij.

Op de jaarvergadering van Fevia wees hij er ook op dat de vierde golf het langverwachte herstel van de sector dreigt af te remmen. “Het is absoluut noodzakelijk dat onze bedrijven open kunnen blijven”, zei Botelberge, die het voorbeeld aanhaalde van zijn bedrijf Frigilunch, waar ongeveer 30 van de 200 werknemers afwezig zijn.

Meer dan een op de vier levensmiddelenbedrijven wordt geconfronteerd met een productievertraging als gevolg van personeelsverzuim. “Maar het grote probleem voor veel voedingsbedrijven is de explosie van de kosten, vooral als ze die niet kunnen doorberekenen,” zegt hij. De rentabiliteit van de sector bevindt zich dan ook op een historisch dieptepunt van 2,7%.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*