Amerikaanse gewassenveredelaar opent lab in Gent

De Gentse biotechcluster heeft een nieuwkomer: het Amerikaanse Inari. De start-up heeft grootse ambities: landbouwgewassen voorbereiden op de klimaatverandering. En dat sneller en veel goedkoper dan de traditionele biotechbedrijven kunnen.

Inari heeft al twee vestigingen in de V.S. met in totaal 88 werknemers. In ons land wil het de komende jaren een 40-tal wetenschappers tewerkstellen.

Inari zegt daarover in een perscommuniqué: ” De lancering is de eerste uitbreiding van het bedrijf buiten de Verenigde Staten en biedt ons toegang tot geavanceerde middelen en talent in een van ’s werelds belangrijkste hubs voor plantenonderzoek.”

Water- en stikstofverbruik

In België richt Inari zich in eerste instantie op het verhogen van de efficiëntie van het water- en stikstofverbruik. Gewassen die over deze eigenschappen beschikken, helpen bij het aanpakken van kritieke problemen in verband met klimaatverandering en een te grote afhankelijkheid van chemische meststoffen, die een impact hebben op de wereldwijde voedselvoorziening en het milieu.

VIB & ILVO

Inari werkt samen met VIB, het gerenommeerde onderzoeksinstituut voor biowetenschappen, en ILVO, het instituut voor landbouw, visserij en voeding in Vlaanderen. Via deze samenwerkingsverbanden heeft Inari toegang tot hoogwaardige expertise in plantenbiologie en genomica, alsook tot state-of-the art fenotypering en serre-installaties. “We zijn verheugd dat Inari Gent heeft gekozen als de ideale plaats om haar onderzoeksinspanningen uit te breiden”, aldus Johan Cardoen, Managing Director Johan Cardoen Ph.D. “Met onze gelijkaardige doelstellingen om landbouwinnovatie te bevorderen, zullen VIB en Inari de ontwikkeling van gewassen ten goede veranderen naarmate we de milieu-impact van de landbouw lichter maken en kritieke wereldwijde uitdagingen in verband met voeding aanpakken.

BioScape

Het 550 vierkante meter grote laboratorium en kantoorgebouw van Inari bevindt zich in BioScape, een toonaangevende incubator voor biowetenschappen naast VIB.

Over Gent

“Gent is een centrum van uitmuntendheid in plantenwetenschappen en we zijn verheugd om hier de rijke onderzoeksgemeenschap aan te boren, aangezien we onze inspanningen versnellen en een industrie uitdagen die ongetwijfeld had moeten innoveren”, aldus Ponsi Trivisvavet, CEO van Inari. “Door samen te werken met VIB en ILVO zullen we gestage vooruitgang blijven boeken in de richting van ons doel om de landbouw te bevorderen.

Over Inari

Inari, opgericht door Flagship Pioneering in 2016, streeft naar een winnend voedselsysteem, met zijn industrieverstorend Seed Foundry™, een proces dat de natuurlijke genetische diversiteit van planten aanboort in de context van klimaatverandering en respect voor ons milieu. Inari werkt samen met zaadbedrijven aan de ontwikkeling van hoogwaardige zaden, waarbij innovaties rechtstreeks ten goede komen aan de boeren. Inari is gevestigd in Cambridge, Massachusetts, met ontwikkelingssites in West-Lafayette, Indiana en Gent, België, en heeft een groeiend team van meer dan 85 medewerkers. Voor meer informatie, bezoek Inari.com of volg ons op Twitter @inari_ag.

Over VIB

VIB is een onderzoeksinstituut voor life sciences in Vlaanderen, België. Met meer dan 1.470 wetenschappers uit meer dan 60 landen voert VIB fundamenteel onderzoek uit naar de moleculaire fundamenten van het leven en richt zich op het vertalen van wetenschappelijke basisresultaten naar agrarische, farmaceutische en industriële toepassingen. VIB wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid en werkt nauw samen met vijf universiteiten: UGent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Hasselt.

Over ILVO

ILVO staat voor multidisciplinair, onafhankelijk onderzoek en gespecialiseerde dienstverlening in alle domeinen die verband houden met landbouw, visserij en voeding in Vlaanderen. ILVO, een internationaal erkend wetenschappelijk instituut, maakt deel uit van de Vlaamse overheid.

SOURCE Inari

Verwante links
http://www.Inari.com

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

bron: Kanaal Z

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*