Amerikaans High Miller Life beer door douane vernietigd

De Belgische douane heeft 2.352 blikjes Amerikaans Miller High Life bier met het opschrift “The Champagne of Beers” onderschept en vernietigd wegens overtreding van de EU-voorschriften inzake beschermde oorsprongsbenamingen.

De zending was bestemd voor de Duitse markt. De Champagne-benaming wordt, net als alle andere producten met een beschermde oorsprongsbenaming in de EU, beschermd tegen fraude en namaak op grond van Verordening 1308/2013 van het Europees Parlement en de Raad houdende een gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten.

Douane

Het Comité Champagne, dat de appellation wereldwijd beschermt, en de Belgische Algemene Administratie der Douane en Accijnzen hebben de illegale aard van de goederen bevestigd en de vernietiging van het Amerikaanse bier bevolen.

Het Comité Champagne en andere leden van de appellation leiden douanebeambten in Europa en wereldwijd op om fouten en vervalsingen van hun producten te herkennen. De Euipo schat dat de Europese consumenten jaarlijks gemiddeld 2,3 miljard euro verliezen door fraude met beschermde geografische aanduidingen. Het verlies voor de EU bedraagt 4,2 miljard euro voor alle Franse gedistilleerde dranken, inclusief champagne.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*