Alpro stelt duurzaamheids-doelstellingen op tegen 2025

Alpro heeft zijn duurzaamheidsdoelstellingen opgesteld om het planeet-aardig eten – al veertig jaar het motto bij uitstek van Alpro – nog meer te bevorderen. “Doel is om de toekomst van deze geliefde planeet te beschermen!”, stelt men bij Alpro.

Tegen 2025…

Tegen 2025 zal bij Alpro de CO2-uitstoot met 30% afnemen per eindproduct en 50% van de aangewende energie zal hernieuwbaar zijn in alle productiesites. Bovendien zal Alpro tegen die datum 60% minder water verbruiken per kg product in alle sites. We zullen het water herwinnen of hergebruiken in drie van de grootste sites. Bovendien zal er geen afval meer aan de afvalberg toegevoegd worden en zal er voor minder voedselverspilling worden gezorgd. Ook zal Alpro circulaire verpakking gebruiken. 100% recycleerbaar: gemaakt van plantaardige en gerecycleerde materialen.

Ook de consument kan zijn steentje bijdragen

Veranderen wat we eten, al is het maar een klein beetje, zorgt al voor een gigantisch positieve impact. Het antwoord ligt vlak voor onze neus, op ons bord. ’t Is een kleine stap, maar plantaardig eten is de beste manier om jouw bijdrage te leveren met een simpele hap (slurp of slok, je weet wel). We maakten enkele revolutionaire beloftes aan de planeet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*